Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2014,
16.12

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

film nadaljevanje Richard Donner Steven Spielberg

Torek, 8. 4. 2014, 16.12

2 leti, 6 mesecev

Richard Donner: Gooniji 2 bodo končno postali resničnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Režiser Richard Donner je potrdil govorice, da bodo končno posneli nadaljevanje enega od najbolj zabavnih družinskih filmov vseh časov, Goonijev (The Goonies).

Če ste otrok osemdesetih let 20. stoletja, potem skoraj zagotovo veste, o čem je govora. Če ne, potem je čas, da izveste.

Pisalo se je leto 1985. Režiser Donner je s pomočjo izvršnega producenta Stevena Spielberga in scenarista Chrisa Columbusa zbral izjemen nabor mladih igralcev in z njimi posnel neverjetno pustolovščino, v katero bi se zagotovo rada zapletla vsaka otroška duša.

Mikey ("hobit" Sean Astin), Data (Ke Huy Quan), Mouth (Corey Feldman), Brand (Josh Brolin) in Chunk (Jeff Cohen) na podstrešju doma enega od Goonijev (tako se imenuje njihova skupina) odkrijejo zemljevid, ki jih vodi do gusarskega zaklada. Na podzemni poti, polni razburljivih nevarnosti, se jima pridružita še dekleti Stef (Martha Plimpton) in Andy (Kerri Green) in pustolovščina se lahko začne. Da pa ne bi bilo vse skupaj prelahko, jim je za petami še nevarna družina kriminalcev Fratelliji (Joe Pantoliano kot Francis, Robert Davi kot Jake in pokojna Anne Ramsey kot Mama Fratelli), ki se prav tako želi polastiti neprecenljivega zaklada gusarja Enookega Willyja.

O nadaljevanju te otroške filmske klasike se govori že leta. Napisali so celo scenarij, ki pa je obstal nekje v razvojnem peklu. Zdaj, skoraj 30 let po nastanku izvirnika, naj bi se zadeve končno premaknile v pravo smer.

Donner upa, da bo lahko za nadaljevanje zbral vso igralsko ekipo iz prvega dela. Sicer so vsi igralci že v preteklosti v intervjujih izrazili željo po sodelovanju, če in ko se bo produkcija drugega dela sploh zgodila.

O čem bo pripovedoval drugi del, ki nima še niti režiserja, niti scenarista, niti igralcev, še ni znano, domnevajo pa, da se bo osredotočil na naraščaj zdaj odraslih junakov iz prvega dela.

Ne spreglejte