SiolNET. Trendi Film in TV
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tuje življenje

Razkošna vila v Bosporju, kjer snemajo priljubljeno serijo

1,73

termometer

V nadaljevanki Tuje življenje lahko občudujemo več osupljivih snemalnih prizorišč, a najbolj med njimi je opazna luksuzna vila Edip Efendi, ki se bohoti na obali Bosporja in je ena najdražjih vil v Turčiji.

Zgodbo priljubljene turške serije Tuje življenje, ene najbolj gledanih tamkajšnjih TV-produkcij, zaznamuje usodna zamenjava otrok v porodnišnici, kar močno vpliva na dve povsem različni družini. Serijo lahko spremljajo tudi slovenski gledalci, ki so zagotovo opazili tudi številne impresivne snemalne lokacije. Te imajo v Tujem življenju prav posebno vlogo.

Za potrebe serije so poleg treh glavnih prizorišč zgradili še 14 studijskih prizorišč, poleg tega pa so snemali v številnih parkih, restavracijah, trgovinah, bolnišnicah in celo v pravem zaporu. A bolj kot vsa prizorišča je pozornost gledalcev plenila razkošna otomanska vila na azijski strani Bosporja, v kateri živita Cihan in Dilara.

Ob rojstvu zamenjani deklici Cansu (Leyla Tanlar) in Hazal (Alina Boz) v razkošni vili, kjer je z bogatima staršema odraščala Cansu. | Foto: Ob rojstvu zamenjani deklici Cansu (Leyla Tanlar) in Hazal (Alina Boz) v razkošni vili, kjer je z bogatima staršema odraščala Cansu.

Vila s haremom na 1.200 kvadratnih metrih

Vila je bila zgrajena kot lokacija za organizacijo trgovinskih pogajanj med otomanskim cesarstvom in Japonsko, ime pa nosi po lastniku s konca 19. stoletja Edipu Efendiju. Kot vse klasične otomanske hiše je razdeljena na dva dela. En del je zasedal harem v prvem nadstropju, ki obsega več kot 1.200 kvadratnih metrov, jedilnico, dnevno sobo, knjižnico in kuhinjo.

 

A post shared by @paramparca.bp on

Snemanje v vili stane 45 tisoč evrov na dan

Čeprav je vila dolga leta propadala, so jo v 90. letih prejšnjega stoletja povsem obnovili in ji vrnili prejšnji sijaj. Vila je danes vredna 65 milijonov evrov in je ena od desetih najdražjih posesti na Bosporski ožini. Dandanes jo oddajajo v najem za snemanja, za kar je treba odšteti kar 45 tisoč evrov na dan.

Na obali Bosporja sicer stoji 600 vil, več kot polovica pa jih je zaradi svoje zgodovinske in kulturne vrednosti zaščitenih. Najstarejša med njimi je bila zgrajena leta 1780, posesti na obali Bosporja pa so znane kot najdražje in najbolj luksuzne v Turčiji, pa tudi na svetu.

 

A post shared by 🍃🌸ilkin🌸🍃 (@ilkinbby) on

Vilo Edip Efendi lahko v nadaljevanki Tuje življenje vidite od ponedeljka do petka ob 21.10 na Planet TV. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 63
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin