Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
14.14

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Zvezda je rojena

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 14.14

5 let, 6 mesecev

Zvezda je rojena

Prihaja najbolj težko pričakovan film te jeseni

Oglasno sporočilo
Zvezda je rojena

Filmi, ki ti sežejo do srca in o katerih po ogledu preprosto ne moraš nehati razmišljati, se pojavijo le na vsake toliko časa, tako kot prave zvezde. Zvezda je rojena je emocionalna perfekcija s čudovito, avtorsko in pristno glasbo, izpiljeno in veličastno igro ter edinstveno produkcijo. Osemminutni aplavz v Benetkah je več kot zaslužen, film pa se bo zasidral v srca vsem, ki si ga bodo ogledali.

"Občinstvo bo sočustvovalo z Lady Gaga in Cooperjem, brutalno človeškima likoma, polnima napak, ki poskušata obvladovati svoji zlomljeni duši ter zaceliti rane tistih, ki jih ljubita." Times

 

Bradley Cooper in Lady Gaga združujeta svoja velika talenta v upodobitvi neolepšane in strastne zgodbe Jacka in Ally, dveh umetniških duš, ki se združita tako na odru kot v življenju. Čaka ju zapleteno popotovanje skozi lepote in bolečine razmerja. Z novo različico že legendarne ljubezenske zgodbe se štirikratni nominiranec za oskarja Cooper (Ostrostrelec, Ameriške prevare, Za dežjem posije sonce) prvikrat preizkuša kot režiser, v filmu pa tudi igra ob večkrat nagrajeni in za oskarja nominirani glasbeni superzvezdnici Lady Gaga.

Cooper upodablja prekaljenega glasbenika Jacksona Maina, ki odkrije umetnico Ally (Lady Gaga) in se vanjo zaljubi, ko se ta stežka prebija na glasbeno prizorišče. Opustila je že svoje sanje, da bi postala uspešna pevka – vse dokler ne spozna Jacka, ki v njej takoj prepozna naraven talent.

Zvezda je rojena | Foto:

Cooperjeva različica zgodbe ji je bila všeč, a Lady Gaga – čeprav je med najbolj izkušenimi umetniki našega časa – je bila na trnih glede svoje prve vloge v celovečercu. Kljub temu se je veselila te priložnosti s Cooperjem na režijskem stolčku in ob njeni strani pred kamerami: "Po mojem mnenju je nekdo, v komur je leta in leta vrel talent in ki je bil pripravljen na prehod v drug medij, zdaj pa se to je nazadnje le zgodilo … Potem je to velikanska eksplozija, cel opus. Usojeno mu je bilo režirati. Jaz sem imela zgolj dovolj veliko srečo, da lahko igram v njegovem prvencu."

Zvezda je rojena | Foto:

Poleg upodabljanja glavne junakinje Lady Gaga skupaj s Cooperjem izvaja izvirne pesmi v filmu – pesmi, ki sta jih spisala s peščico umetnikov, kot so Lukas Nelson, Jason Isbell in Mark Ronson. Vse vokale so posneli v živo, med samim snemanjem filma. Cooperju je bilo pomembno, da je film podan v prvi osebi. Upa, da bo to občinstvu omogočilo, da izkusi omamljajočo energijo nastopanja v živo, pred množicami. Nobenih koncertnih posnetkov v širokem planu z gledišča gledalca, kamera živi znotraj nastopa. Direktor fotografije Matthew Libatique je uporabil različne snemalne tehnike, med drugim ročno kamero, steadicam, dolge kadre, ko kamera neprekinjeno sledi Jacksonu Mainu iz zaodrja na oder, in podobne. Pri tem je s kamero silil izjemno blizu, v osebni prostor junakov.

Zvezda je rojena | Foto:

Da ne ostane zgolj na vizualni ravni, je tonski mojster Steve Morrow zvok oblikoval tako, da je dovoljeval nemoten in neprekinjen prehod med zaodrjem in odrom: "Bradley občinstva ni želel pustiti zunaj tega sveta, od koder bi le opazovalo dogajanje. Hotel je, da so gledalci povsem potopljeni vanj." Prav zato je bilo ključnega pomena, da so vse izvedbe pesmi snemali v živo. Tudi v Kaliforniji na prizorišču, kjer je vsako leto glasbeni festival Coachella. "Peti v živo pred 20 ali celo 80 tisoč ljudmi? Vsakič, preden smo začeli, sem si rekel: 'Mogoče bi le odpiral usta na posnetek.' Pa je Morrow rekel: 'Kaj pa govoriš? V živo moraš peti.' In sem," je povedal Cooper. 

Mojstrovina ZVEZDA JE ROJENA (A Star is Born) na velika platna v Sloveniji prihaja predpremierno že 3. oktobra. Vstopnice za nepozabno doživetje so že v prodaji na blagajnah in spletnih straneh Koloseja, vseh Cineplexxov po Sloveniji, Mariboxa in Kina Bežigrad. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution

Naročnik oglasnega sporočila je Blitz film & Video Distribution d.o.o.

Ne spreglejte