Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
12.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Poti k zvezdam David Cronenberg Julianne Moore Robert Pattinson John Cusack satira SiOL TV DKino

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 12.15

6 let, 6 mesecev

Poti k zvezdam (Maps to the Stars)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Novo v videoteki DKino na SiOL TV! Komična satira losangeleške filmske industrije, v kateri se David Cronenberg odkrito norčuje iz nekaterih najvidnejših zvezdnikov današnje pop kulture.

Kanada, ZDA, Nemčija, Francija/2014/107 min.
Režija: David Cronenberg
Igrajo: Julianne Moore, Mia Wasikowska, Robert Pattinson, John Cusack, Olivia Williams, Evan Bird, Kiara Glasco, Dawn Greenhalgh, Sarah Gadon
Žanr: Komična  drama
Ocena IMDb: 6,2/10

 Režiser temačnih dram Smrtne obljube, Senca preteklosti in Kozmopolis predstavlja zgodbo o čustvenih stranpoteh hollywoodske družine. Mlada Agatha se po letih v sanatoriju za piromane vrne domov, kjer sreča brata Benjieja, otroškega filmskega zvezdnika, ki se je pred kratkim vrnil s klinike za odvisnike. Benjie se s pomočjo mame Cristine pogaja za vlogo v novem filmu, oče družine, televizijski psiholog Stafford, pa pomaga pozabljeni zvezdnici Havani premagati spomine na zlorabe sadistične mame, prav tako igralke.

"Poti k zvezdam – Cronenbergova različica Čarovnika iz Oza – se odvija pred nami kot nekakšna nočna mora, iz katere se ne moremo (in tudi nočemo) zbuditi." Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Poti k zvezdam.)

 "Veliko režiserjev je, katerih poklicna pot je ugasnila v Hollywoodu, tudi življenje številnih ljudi ugasne tam. Ne mine leto, da ne bi nekdo umrl zaradi prevelikega odmerka mamil ali avtomobilske nesreče. /.../ V Hollywoodu je nekaj razkrojevalnega in uničevalnega." David Cronenberg, režiser filma

Zanimivosti:

 | Foto:

David Cronenberg se je s filmom že drugič zapored potegoval za zlato palmo, Julianne Moore pa je iz Cannesa za vlogo starajoče in usihajoče zvezdnice odnesla nagrado za najboljšo igralko.

• To je prvi celovečerec v Cronenbergovi skoraj petdesetletni karieri, ki ga je režiser deloma posnel v ZDA – vsi drugi njegovi filmi so bili večinoma posneti v Kanadi in Veliki Britaniji.

• Za vlogi, ki sta ju odigrala John Cusack in Julianne Moore, sta se najprej omenjala Viggo Mortensen in Rachel Weisz.

• Film bi morali posneti že leta 2004, a se je snemanje zaradi zapletov pri financiranju projekta preložilo za več kot desetletje. Scenarist filma Bruce Wagner je medtem po lastnem scenariju spisal roman Dead Stars (Mrtve zvezde).  Po Wagnerjevih besedah je projekt dobil zeleno luč šele po tem, ko se je k igralski zasedbi pridružil Robert Pattinson.

 Napovednik filma:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto ali 200 – DKino

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Ne spreglejte