SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
4 nominacije za nagrado Oscar®

Pokliči me po svojem imenu v kinu od 1. 2.

Oglasno sporočilo

Eden izmed najboljših filmov leta, ki hkrati velja tudi za najbolj čustvenega, je osvojil štiri nominacije za oskarja, in sicer v kategorijah za najboljši film, najboljšega glavnega igralca, najboljši prirejeni scenarij in najboljšo izvirno pesem. Po treh nominacijah za zlati globus in štirih nominacijah za bafto so nominacije za oskarja pričakovali tudi kritiki in občinstvo.

Napovednik:

Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name) osvaja nominacije in nagrade za najboljši film in debitantske vloge, kjer še posebej izstopa prav mladi Timothée Chalamet. Za tega je to prva potencialno oskarjevska vloga, vsekakor pa ne zadnja. Timothée je najmlajši kandidat za najboljšega glavnega igralca med letošnjimi nominiranci, obenem pa tudi prvi tak nominiranec, rojen v 90. letih prejšnjega stoletja. Predvsem pa je tretji najmlajši kandidat za najboljšega igralca v zgodovini podeljevanja oskarjev, kar je še posebej zanimivo zato, ker so bile do zdaj nominacij za oskarja pogosteje deležne mlade igralke.

Nominacijo je prejela tudi pesem Mystery of LoveSufjana Stevensa. Stevens izvaja t. i. indie rock, njegove pesmi pa prežemajo senzibilnost, resnost in otožnost. Znan je po pesmih iz televizijskih serij, kot so To smo mi, O. C., One Tree Hill, pa tudi iz filmov Naša mala mis in Veronica Mars.

Fotogalerija:

1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13

V filmu Pokliči me po svojem imenu velja izpostaviti tudi izjemno fotografijo in čudovite prizore italijanske pokrajine, ki nas posrkajo vase kot očarljiva filmska razglednica.

Film Luca Guadagnina o s soncem obliti romanci 17-letnega mladeniča in starejšega študenta v prelepem italijanskem okolju je izvrstna ljubezenska zgodba, globoko čustveno doživetje, ki nas po očarljivi Italiji popelje v čarobno vzdušje prve ljubezni. Inteligenten, čustveno nabit in senzibilen film z močnim sporočilom nas preplavlja z globokimi vtisi še dolgo po koncu.

Pokliči me po svojem imenu temelji na istoimenskem romanu Andréa Acimana, ki pripoveduje klasično zgodbo z izjemno tankočutnostjo. V filmu spoznamo 17-letnega Elia (Timothée Chalamet), ki preživlja sproščeno poletje s starši na italijanskem podeželju. Mirno počitniško vzdušje popestri visok, zagorel ameriški študent Oliver (Armie Hammer), ki je prišel v Italijo, da bi delal z Eliovim očetom (Michael Stuhlbarg), uglednim profesorjem antične kulture.

Elio sprva ohranja varno razdaljo, sčasoma pa začne iskati vedno nove izgovore, da bi se družil z novim prišlekom, čeprav ga kot otrok izobraženih akademikov rad zasmehuje. Njuni besedni dvoboji postopno pridobijo erotično noto, in ko nazadnje izživita napeto spogledovanje s prvim poljubom, ki je hkrati igriv in čuten, postaneta neločljiva. Konec Oliverjevih počitnic v Italiji bo sicer omajal njun odnos, ampak to je navsezadnje prva Eliova ljubezen, in čeprav je njuno nežno razmerje kratko, bo za vedno zaznamovalo Eliovo srce in dušo. Film je režiral Luca Guadagnino, v glavnih vlogah pa nastopajo Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar in Esther Garrel.

Film Pokliči me po svojem imenu bo pri nas na sporedu od 1. februarja

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin