Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2016,
18.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

serija pirati Črna jadra Pickbox SiOL TV

Nedelja, 1. 5. 2016, 18.29

6 let, 7 mesecev

Piratska pustolovščina brez Johnnyja Deppa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Obožujete Igro prestolov in Vikinge? Imate radi zgodbe o piratih in zakladih? So vam všeč bradati moški z nevarnimi meči? Potem vas bo navdušila tudi druščina iz serije Črna jadra, katere prvo epizodo si lahko od danes ogledate na Pickboxu na SiOL TV.

Svet piratov je surov, dogajajo se ugrabitve in hujskanja, Črna jadra (Black Sails) pa vam bodo ta umazani svet pričarala že v prvi epizodi. Prizor, s katerim se serija začne, je napad ene piratske ladje na drugo, veliko je mrtvih, meči in sekire letijo na vse strani, tisti, ki preživijo, pa nočejo govoriti o tem, kar so doživeli.

Čas, v katerem deluje piratska druščina s Karibov pod vodstvom kapitana Flinta (Toby Stephens), je začetek 18. stoletja, kar pomeni, da se dogaja dvajset let pred dogodki v legendarnem Otoku zakladov. Nekateri liki, ki se pojavijo v seriji, so bili tudi v resnici zloglasni pirati, drugi pa so plod domišljije, a skupaj v Črnih jadrih predstavljajo nepozabno kombinacijo.

Zaklad – sanje vsakega pirata

Tako kot v Igri prestolov se tudi v Črnih jadrih pretepajo, mečevanje pa je del vsakdana. Spore rešujejo z nasiljem, pirati pa imajo en skupni cilj – dokopati se do velikega zaklada na španski ladji. Piratska pustolovščina s kapitanom Flintom na čelu gledalcem zagotavlja akcijo, nasilje, seks, a da ne bo vse polno testosterona, v glavnem mestu Bahamov živi tudi nekaj močnih žensk.

Piratska pustolovščina Črna jadra gledalcem zagotavlja akcijo, nasilje, seks, a da ne bo vse polno testosterona, v glavnem mestu Bahamov živi tudi nekaj močnih žensk. | Foto: Piratska pustolovščina Črna jadra gledalcem zagotavlja akcijo, nasilje, seks, a da ne bo vse polno testosterona, v glavnem mestu Bahamov živi tudi nekaj močnih žensk.

Ko se izkrcajo v svoji bazi v Nassau, fantje obiščejo bordele (bodimo iskreni – moški, ki večji del časa preživijo na morju, niso prav naklonjeni porokam), se nalivajo s slavnim karibskim rumom, na svoje ladje vkrcavajo blago in seveda se pretepajo.

Ni lahko biti pirat

Tudi pirati imajo dobre in slabe dni. Slabši dnevi pridejo, ko se britanska mornarica prikaže v karibskem morju in grozi z iztrebljenjem piratov. Kapitan Flint zaradi nuje združi moči z lepo Eleanor Guthrie (Hannah New) in skupaj se domislita načrta, kako se dokopati do zaklada, ki bo rešil vse njune finančne težave za vedno.

Tako kot v Igri prestolov se tudi v Črnih jadrih pretepajo, mečevanje pa je del vsakdana. | Foto: Tako kot v Igri prestolov se tudi v Črnih jadrih pretepajo, mečevanje pa je del vsakdana.

Na njuno nesrečo je v igri tudi veliko sovražnikov in drugih kapitanov, ki komaj čakajo Flintov neuspeh, tu pa je tudi mladi kuhar John Silver (Luke Arnold), ki spodkopava načrte svojega kapitana.

4,5 milijona gledalcev na epizodo

V Črnih jadrih so vse barabe na enem mestu, torej na palubah svojih roparskih ladij, in z vsako novo epizodo je vse burneje. Liki počnejo, kar mislijo, da je najboljše v danem trenutku. Včasih to pomeni, da bodo ubili koga, ki si tega ne zasluži, včasih bodo izdali svojega zaveznika, včasih pa se bodo preprosto priklonili močnejšemu.

Vsako epizodo prvih dveh sezon si je v povprečju ogledalo 4,5 milijona gledalcev, serijo, ki je prejela dva emmyja, pa so predvajali v 173 državah.

Prvo sezono izjemno uspešne piratske pustolovščine Črna jadra si lahko ekskluzivno ogledate v videoteki Pickbox na SiOL TV od 1. maja, drugo od 1. junija in tretjo od 1. julija.

 Napovednik serije:

Kako gledati Pickbox?

Vsebine Pickboxa so na voljo na programskem mestu 242* na SiOL TV, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte