Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2014,
14.40

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

igralke Hollywood Dakota Fanning Elle Fanning Ariel Winter Saoirse Ronan

Sreda, 5. 2. 2014, 14.40

4 leta, 2 meseca

Obetavne igralke, mlajše od dvajset let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V filmih in televizijskih serijah nas velikokrat presenetijo mladi obrazi. Nekateri kariero uspešno nadaljujejo, spet drugi utonejo v pozabo. Kaj lahko pričakujemo od desetih mladih zvezd(n)ic?

1. Kiernan Shipka (14 let) Svetlolasa Kiernan Shipka je zaslovela z vlogo Sally, hčerke glavnega junaka televizijske uspešnice Oglaševalci Dona Draperja. Kljub mladosti je očarala modne kritike in velja za pravo modno ikono svoje generacije. Od mladih nog pleše balet, njena vzornica pa je Grace Kelly. Na svojo pomembnejšo filmsko vlogo še čaka, do takrat pa jo lahko vidimo v manjših vlogah v televizijskih serijah.

2. Saoirse Ronan (19 let) Pri 19 letih dekle z nenavadnim imenom velja za eno najobetavnejših igralk mlajše generacije. Irka s porcelanasto poltjo nas je osupnila kot Briony v filmu Pokora, nato pa nadaljevala niz zanimivih vlog v filmih V mojih nebesih, Hanna in Duša. Letos pričakujemo še en zanimiv film – The Grand Budapest Hotel, ki ga je režiral Wes Anderson.

3. Dakota Fanning (19 let) Mlajši gledalci Dakoto najbrž poznajo iz priljubljene sage Somrak, kjer je upodobila Jane iz klana Volturi, preostalim pa se je prikupila kot hčerka Seana Penna v čustvenem filmu Moje ime je Sam iz leta 2001. Posodila je glas naslovni junakinji v animiranem filmu Coraline, presenetila pa z divjim filmom The Runaways, v katerem je upodobila glasbenico Cherie Currie.

4. Elle Fanning (15 let) Elle je Dakotina mlajša sestra, ki uspešno stopa po njenih stopinjah. Igrati je začela pri vsega dveh letih in osmih mesecih, ko je v filmu Moje ime je Sam upodobila mlajšo različico lika svoje sestre. Poznamo jo tudi po vlogah v filmih Somewhere, znanstveni fantastiki Super 8 in Kupili smo živalski vrt, kjer je zaigrala ob Mattu Damonu in Scarlett Johansson.

5. Chloë Grace Moretz (16 let) Chloë Grace, hčerka medicinske sestre in lepotnega kirurga iz Atlante, je nase opozorila že pri sedmih letih, ko je začela nizati vloge v filmih, kot so Amityville: Hiša groze, 500 dni s Summer, Temne sence in nazadnje z remakom grozljivke Carrie. Priljubljena je tudi zaradi svojega modnega sloga, o njej pa pišejo tudi, da je prava lomilka fantovskih src.

6. Hailee Steinfeld (17 let) Čeprav je do leta 2010 Hailee že igrala v nekaterih manjših vlogah, pa ji je prva večja že prinesla oskarjevsko nominacijo za stransko žensko vlogo. V filmu Pravi pogum je upodobila deklico Mattie Ross, za vlogo pa je bila izbrana med kar 15 tisoč kandidatkami. Letos si lahko obetamo premiere štirih filmov, v katerih igra Steinfeldova, ki si odmore med snemanji krajša tudi z modnimi snemanji. Bila je recimo obraz znamke Miu Miu.

7. Abigail Breslin (17 let) Prepoznate dekle na fotografijah? To je prikupna svetlolasa deklica iz filma Naša mala mis, ki ji je vloga Olive prinesla tudi nominacijo za oskarja. Abigail velja za eno najmlajših igralk, nominiranih za to prestižno nagrado. Pozneje je igrala v še nekaterih opaznejših filmskih projektih: Ljubezenskem receptu s Catherine Zeta-Jones in Aaronom Eckhartom, Katera je prava z Ryanom Reynoldsom in Iz tvojega življenja s Cameron Diaz.

8. Sophie Turner (17 let) Britanska igralka Sophie Turner je najbolj znana oboževalcem epske televizijske serije Igra prestolov, kjer upodablja nežno Sanso Stark. Za rdečelasko je to sploh prva vloga pred kamerami, zanjo pa je bila tudi nominirana za nagrado Young Artist Award. Igra prestolov ji je prinesla še nekaj novih priložnosti, saj je lansko leto zaigrala v treh novih, čeprav ne ravno opaznih vlogah.

9. Maisie Williams (16 let) Maisie je leto mlajša prijateljica in soigralka zgoraj omenjene Sophie. V Igri prestolov igra najmlajšo hčerko junaka Neda Starka po imenu Arya. V seriji smo je vajeni s kratkimi deškimi lasmi, na rdeči preprogi pa želi Maisie pokazati tudi svojo dekliško plat. Zaigrala je tudi v nekaj filmih, letos jo bodo lahko Britanci spremljali v dveh: The Falling in We Are Monsters.

10. Ariel Winter (16 let) Šestnajstletno temnolasko Ariel Winter najbolje poznamo po vlogi Alex Dunphy v seriji Sodobna družina, sicer pa se ukvarja tudi s petjem. Najbolj znana je po priredbah skladb Taylor Swift, Gotye in Carly Rae Jepsen, s katerimi si je prislužila kar lepo število ogledov na YouTubu. Kljub rosnim letom velja za pravo lepotico, za malce eksotičen videz pa so poskrbele njene grške korenine.

Ne spreglejte