Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 1. 2014,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Steven Spielberg Javier Bardem film igralec

Torek, 7. 1. 2014, 7.49

8 let

Montezuma naslednji projekt Stevena Spielberga?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Steven Spielberg je imel v zadnjih letih polne roke dela s produciranjem različnih projektov, na režiserski stolček pa je nazadnje sedel leta 2012, ko je posnel Lincolna.

Po Lincolnu se je kar nekaj časa govorilo, da bo sprejel delo režiserja priredbe znanstvenofantastičnega knjižnega dela pisca Daniela H. Wilsona Robopocalypse, a so projekt prestavili za nedoločen čas. Nekaj mesecev pozneje je opustil tudi režijo filma American Sniper, ki je zdaj v rokah Clinta Eastwooda. Česa se bo torej legendarni režiser lotil v prihodnje?

Deadline poroča, da naj bi se Spielberg zdaj zanimal za režijo Montezume, filma, ki temelji na skoraj petdeset let starem scenariju Daltona Trumba. Ta je zakrivil legendarnega, s štirimi oskarji nagrajenega Spartacusa in kultne Rimske počitnice.

Spielberg pa ni edini, ki naj bi ga zanimala zgodba o vodji azteškega naroda. Svoje zanimanje sta izrazila tudi španski igralec Javier Bardem in scenarist Steve Zaillian.

Zaillian naj bi scenarij spisal na novo. Film bo tudi produciral, ne ve pa se še, kateri studio bo prevzel produkcijo velikopoteznega projekta. Studio DreamWorks nadzoruje scenaristične pravice, medtem ko ima Zaillian podpisano pogodbo s Foxom.

Montezuma je eden redkih projektov, ki je postal slaven, še preden so film sploh posneli. Trumbo je leta 1965 spisal scenarij za potrebe filma, ki bi ga posnel režiser Martin Ritt, v naslovni vlogi pa bi nastopil Kirk Douglas. Filma niso nikoli posneli. Epska pustolovščina obravnava zgodbo azteškega vodje Montezume in njegov krvavi obračun s španskim osvajalcem Hernánom Cortésom.

Bardema, ki smo ga nazadnje lahko videli v Svetovalcu režiserja Ridleyja Scotta, naj bi zanimala vloga Cortésa. Zgodba bo tudi predstavljena z njegovega stališča. Zaillianov zadnji projekt je bilo pisanje scenarija za Exodus, biblijsko zgodbo epskih razsežnosti o Mojzesu, ki jo za studio Fox prav tako režira Scott. V naslovni vlogi se bo predstavil Christian Bale. Zaillian je s Spielbergom že sodeloval, in sicer pri z oskarji nagrajeni mojstrovini Schindlerjev seznam.

Montezuma sicer ni edini film, ki ga nikoli niso posneli in za katerega je Spielberg izrazil zanimanje. Pred nekaj meseci so mediji poročali, da producira TV-serijo za HBO, ki temelji na življenju Napoleona. To bi morala že pred desetletji posneti še ena režijska legenda, pokojni Stanley Kubrick.

Ne spreglejte