SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Medo Paddington najboljši animirani lik

4

termometer

Na britanskem izboru za najboljše animacije je zmagal medvedek Paddington, ki ga je leta 1958 prvič ilustrirala Peggy Fortnum za slikanico nekdanjega BBC-jevega snemalca Michaela Bonda.

Najboljšega britanskega animiranega junaka, medvedka Paddingtona, ki nastopa v otroški literaturi, je prva narisala ilustratorka Peggy Fortnum, izvira iz temnih perujskih gozdov, nosi star klobuk, potuje z zdelanim kovčkom, oblečen je v marsovčka in obožuje marmeladne sendviče. Postal je klasična figura britanske otroške literature. Sedemdeset naslovov je prevedenih v štirideset jezikov, prodali pa so že več kot petintrideset milijonov izvodov. Priljubljene zgodbe so leta 1975 prvič predelali v televizijsko animirano serijo.

Medo Paddington je premagal kar nekaj uglednih junakov, med njimi Super Teda, surikato Aleksandra ter Wallacea in Gromita. Paddingtonu je sledil Zverjasec (The Gromit).

Najboljša animirana sekvenca v kateremkoli filmi je zgodba o treh bratih v filmu Harry Potter in Svetinje smrti – 1. del.

Animirani bend Gorillaz s frontmanom skupine Blur Damonom Albarnom je domov odnesel eno od nagrad občinstva za najboljši video za pesem Stylo. V kategoriji najboljših kratkih filmov je zmagal pol medved in pol panda Bertie Crisp avtorice Francesce Adams.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin