SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajska prepovedala seks in nadnaravne pojave

3

termometer

Filmi in televizijske serije s seksom za eno noč, varanjem, nadnaravnimi pojavi in igrami na srečo so na kitajskih spletnih straneh prepovedani.

Filmi in serije nadaljujejo vladno cenzuro, ki zaradi že veljavnih omejitev spleta kitajskim spletnim uporabnikom in uporabnicam ne omogoča uporabe storitev, kot sta Netflix in Amazon Prime, bodo pa zato novi vrsti prepovedi podlegli lokalni ponudniki, kot je Sohu. Vlada je ponudnikom spletnih storitev, ki ponujajo ogled filmov in televizijskih serij, poslala dopis, v katerem zahteva odstranitev vseh vsebin, ki vključujejo prikaz spolnih zlorab, posilstva, poliamornih razmerij, nekrofilije, prostitucije in masturbacije. Med prepovedanimi temami so še nasilni umori, samomori, uporaba drog, igre na srečo in nadnaravni pojavi.

Kampanja za "čiščenje spleta" se je začela aprila, do zdaj pa so ukinili že 110 spletnih strani. Kitajski zvezdniki z zgodovino zlorabe drog ali prostitucije so v luči kampanje dobili prepoved nastopanja v filmih in serijah. Med prizadetimi zvezdniki je tudi Jaycee Chan, sin Jackieja Chana, ki so ga aretirali zaradi kajenja marihuane.

Številni predvidevajo, da bi kitajska cenzura lahko delno vplivala tudi na hollywoodsko produkcijo, saj Kitajska na leto uvozi 34 tujih filmov, ki pa s predvajanjem v državi z najštevilčnejšim prebivalstvom lahko tudi precej zaslužijo. A merila za uvoz so stroga, lani so na primer prepovedali uvoz filma Brada Pitta o zombijih World War Z, ki je tako utrpel še dodatne finančne pritiske, zato najbolj pesimistični opozarjajo, da bi Hollywood lahko pri filmih z velikim proračunom upošteval omejitve Kitajske.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin