Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2017,
11.06

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Blitz Film & Video Distribution d.o.o.

Natisni članek

Domen Valič Klemen Slakonja LEGO Batman advertorial

Torek, 31. 1. 2017, 11.06

2 meseca, 2 tedna

Kako se je Klemen Slakonja spravil na Domna Valiča #video

Vsebino omogoča Blitz Film & Video Distribution d.o.o.

Ste pripravljeni na noro LEGO pustolovščino? Od 4. februarja gre zares: v naše kinematografe prihaja novi kockasti animirani film, tokrat o legendarnem junaku Batmanu. Za slovensko sinhronizacijo sta poskrbela tudi Klemen Slakonja in Domen Valič. Kako sta se znašla v vlogi dveh stripovskih junakov?

Samo še nekaj dni nas loči od predpremiere najbolj pričakovanega animiranega filma tega leta. Priljubljene LEGO kocke bodo pričarale zakulisje največjih superjunaških legend.

Za varnost pravljičnega mesta Gotham bosta v prikupni in nekoliko hudomušni LEGO podobi skrbela Batman in njegov posvojenec Robin. Joker je namreč tudi v deželi LEGO kock vedno na preži za zlobnimi dejanji, tokrat tudi s pomočjo številnih razvpitih Batmanovih nasprotnikov.

Poleg izvirnika si boste lahko film ogledali tudi v sinhronizirani različici, za katerega so med drugim poskrbeli Kristijan Ostanek kot Batman, Domen Valič kot Robin, Klemen Slakonja kot Joker in Maja Martina Merljak kot Batgirl.

Kako težko se je vživeti v legendarni lik, ki je razburjal domišljijo velikih in malih več generacij, smo se pogovarjali s Klemnom Slakonjo in Domnom Valičem.

LEGO filme odlikuje edinstven humor, ki je všeč tudi najzahtevnejšim gledalcem. Film bo v slovenskih kinematografih na sporedu od 9. 2. 2017, veliki predpremieri pa bosta že 4. in 5. februarja.

 

Klemen Slakonja: Joker se mi je kar malo zasmilil in mi prirasel k srcu

Klemen Slakonja - Blitz film | Foto:

Batmanov smrtni sovražnik Joker velja za enega največjih zlobnežev med stripovskimi in filmskimi junaki. Kako ste sprejeli dejstvo, da so vas izbrali za slovenskega Jokerja?

Z jokerskim nasmeškom na obrazu. Razveselil sem se izziva.

Kako ste se vživeli v lik zlobnega Jokerja?

LEGO Batman film je duhovita parodija na filme o Batmanu in parodiran je seveda tudi lik Jokerja. Vse skupaj je zelo zabavno, tako da ni bilo težav z vživljanjem.

Ste navdih za interpretacijo Jokerja našli pri prejšnjih filmskih upodobitvah Batmana oziroma pri prebiranju stripa?

Glede na to, da je animacija narejena na glas Zacha Galifianakisa, ki je LEGO Joker v izvirniku, sem se moral zgledovati predvsem po njem. Njegov Joker je nekaj novega, mogoče pa malo spominja na Nicholsona, tako da posledično verjetno tudi moja.

Kakšen vtis je na vas naredila izvirna interpretacija Jokerja v izvedbi Zacha Galifianakisa?

Odlično je opravil svoje delo. Še posebej v užitek mi je sinhronizirati like, ki so v izvirni interpretaciji narejeni fenomenalno.

Dejstvo: Jokerju je Gotham uspelo prevzeti natanko… ničkrat. | Foto: Dejstvo: Jokerju je Gotham uspelo prevzeti natanko… ničkrat. Kako je potekalo snemanje, ste se zabavali?

Kot vedno si pač sam zaprt v studio pred mikrofonom in TV-ekranom, prek slušalk pa slišiš izvirni zvok risanke, tonskega tehnika in režiserja, v tem primeru Jerneja Kuntnerja, ki ima izjemen občutek za sinhronizacijo, odlično vodi igralca, hkrati pa je z njim tudi zelo zabavno delati.

Kateri od vseh likov se vam je najbolj prikupil v filmu oziroma za koga navijate?

Joker se mi je kar malo zasmilil in mi prirasel k srcu. Vseeno pa navijam za Batmana.

Junaki iz kock že nekaj časa osvajajo ljubitelje risank. Leta 2014 je bil zelo uspešen film LEGO. Kako to, da so tako priljubljeni?

LEGO kocke so nasploh zelo priljubljene, če pa jih postaviš v izjemno duhovit film, uspeh ne more izostati.

Ali ste tudi sicer ljubitelj domišljijskih in animiranih filmov? Kateri je vaš najljubši, poleg LEGO Batmana?

Seveda. Ogromno jih je, tako da bi težko izpostavil samo enega. Kung Fu Panda mi je recimo zelo ljuba, predvsem ker je vedno znova izjemna izkušnja sinhronizirati Poja.

 

Domen Valič: Če potrebuješ pomočnika, pajdaša in prijatelja, moraš poklicati Robina

 | Foto:

Kako dojemate Robina kot Batmanovega sodelavca oziroma v tem filmu kot posvojenca?

Robin je pošten, brihten, dobrosrčen in zelo radoveden deček, ki komaj čaka, da se mu zgodi dogodivščina življenja. In to tudi dočaka.

Kaj ste upoštevali pri interpretaciji lika?

Predvsem to, da je osamljena sirota, ki se zgleduje po človeku, ki je tudi nekdanja sirota.

Kakšen vtis je na vas naredil Michael Cera kot izvirni Robinov glas?

Odlično ga je upodobil, ampak mi smo se odločili za višji glas, tako da sem v bistvu ves film govoril v falzetu. Mislim, da to Robinu daje še dodatno iskro v očeh.

Ali bi rekli, da je Batman primeren Robinov skrbnik, kako skrbi zanj?

Na začetku sploh ne, če ne bi bilo Alberta, bi Batman verjetno pozabil na Robina in Robin bi se še dolgo časa sam igral v tistem ogromnem dvorcu. Pozneje pa se le izkaže kot zrel skrbnik, ki je prav tako zelo otročji kot njegov varovanec.

Ali Batmanu uspeva zaobljuba, da bo postal bolj optimističen in dobre volje?

Niti ne, ampak se vsaj trudi. Pravimo, da gre človek težko iz svoje kože in tudi Batmanov kostum je zelo tesen.

Kako težko je sinhronizirati junaka iz LEGO kock?

To je super, jaz sem se neskončno zabaval in Robin je lik, skozi katerega gredo vsa čustva, od vzhičenega veselja do joka, od globokega strahu do levjesrčnega poguma. Super je bilo.

Dejstvo: Kadar ne izkoreninja zločina, Robin vadi plesne korake in borilne veščine, ki temeljijo na načelih gimnastike. | Foto: Dejstvo: Kadar ne izkoreninja zločina, Robin vadi plesne korake in borilne veščine, ki temeljijo na načelih gimnastike. Kako ste se počutili med snemanjem, je bilo tudi kaj improviziranja?

Ni prav veliko prostora za kakšno posebno improvizacijo pri sinhroniziranju. Imam odgovornost do ustvarjalcev v Ameriki in naših prevajalcev ter svojih kolegov, ampak tu in tam pa vseeno lahko s kakšno besedo ali medmetom, ki sta se mi ravnokar porodila v glavi, uveljavljam otroka v sebi.

Kateri od vseh likov se je vam najbolj prikupil v filmu oziroma za koga navijate?

Seveda, da za Robina. Če potrebuješ pomočnika, pajdaša in prijatelja, moraš poklicati Robina.

Junaki iz kock že nekaj časa osvajajo ljubitelje risank. Leta 2014 je bil zelo uspešen film LEGO. Kako to, da so tako priljubljeni?

Z LEGO kockami smo se vsi igrali, eni s celotnimi zbirkami, drugi pa samo s tremi kosi, ampak LEGO zbudi bolj ali manj spečega otroka v nas, nas spomni na brezskrbne čase igranja in pobegov v domišljijo, kjer so veljala samo naša pravila, ko smo se lahko igrali, vse dokler starši niso začeli tuliti "Zdaj pa dovolj. Gremo spat!"

Kakšen uspeh napovedujete filmu LEGO Batman? Velja za enega najbolj pričakovanih filmov leta.

Prepričan sem, da ga bo videlo veliko otrok in veliko odraslih.

V čem je njegov glavni čar?

V filmu prepoznaš še veliko drugih likov iz raznih pravljic in zgodb, kar obogati film in ga naredi še bolj zanimivega.

Ali ste tudi sicer ljubitelj domišljijskih in animiranih filmov? Kateri je vaš najljubši, poleg LEGO Batmana?

Zelo imam rad animirane filme in se trudim, da jih pogledam čim več. Ne bi mogel posebej izpostaviti kakšnih, ker me vsi začarajo nazaj v otroka in za tisto uro in pol me briga ves zunanji svet, še sam postanem "risanček", ki je zmožen čisto vsega.

 

 

 

 

 

Ne spreglejte