Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 11. 2021,
11.36

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Južni veter: Pospešek Blitz film PR članek

Torek, 9. 11. 2021, 11.36

2 leti, 5 mesecev

Južni veter: Pospešek je podrl vse rekorde in ustvaril najboljšo otvoritev regijskega filma kadarkoli v Sloveniji

Oglasno sporočilo

Velika regijska kinouspešnica Južni veter: Pospešek je v distribuciji podjetja Blitz Film v zgolj nekaj dneh podrla vse rekorde in bila z 8.017 gledalci ob prvem koncu tedna najboljša otvoritev regijskega filma vseh časov v Sloveniji!

Premiera filma Južni veter: Pospešek v Zagrebu | Foto: Premiera filma Južni veter: Pospešek v Zagrebu

Za primerjavo, film Južni veter: Pospešek si je ob prvem koncu tedna ogledalo 196 odstotkov več gledalcev kot prvi film, ustvaril pa je neverjetnih 222 odstotkov več dobička v kinoblagajnah, kar je zares impresiven rezultat.

Če želimo rezultat v Sloveniji primerjati s filmom Toma, je film Pospešek štartal s kar 326 odstotki več gledalcev, uspeh pa je še toliko večji, ko ugotovimo, da je film Južni veter: Pospešek v samem štartu prekoračil skupni rezultat gledanosti filma Toma, ki je v distribuciji v Sloveniji že tri tedne, in to za 82 odstotkov po številu gledalcev in za 87 odstotkov po skupnem zaslužku.

Ta izjemna regionalna uspešnica ima od velikih globalnih hitov, kot sta recimo zadnji del megapopularne uspešnice Hitri in drzni 9, drugi del franšize Venom ter podobno, ob koncu tedna velikanski obisk.

S tem lahko samo zaključimo, da je zaradi filma Južni veter: Pospešek pravi naval na kinodvorane.

Skupaj je film na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Sloveniji in Albaniji ob koncu tedna v kina pripeljal neverjetnih 93.145 gledalcev, ko pa tej številki prištejemo še rezultat na domačem terenu –  v Srbiji in Črni Gori – pa pridemo na izjemnih 400 tisoč gledalcev v le nekaj dneh. S tem se je film Južni veter: Pospešek zavihtel na prvo mesto najboljšega regijskega filma, katerega otvoritev je podrla vse rekorde gledanosti v zadnjih dvajsetih letih.

Zanimanje, ki spremlja ta film, je vsak dan merljivo v neverjetnih številkah, na njegovo popularnost pa je pomembno vplivala tudi uspešna marketinška kampanja.

Ta regionalna uspešnica je imela prejšnji teden tri dni zapored razprodane premiere v Zagrebu, Banja Luki in Sarajevu – vstopnice za premierne dogodke so dobesedno izginile v vseh mestih.

Miloš Biković, premiera v Zagrebu | Foto: Miloš Biković, premiera v Zagrebu

Najprej so v torek zvečer podrli rekord v CineStarju v Zagrebu, kjer je bilo popolnoma razprodanih kar 14 premiernih projekcij. Od trenutka, ko so naznanili, da bo na zagrebško premiero prišla ekipa filma pod vodstvom Miloša Bikovića in Miodraga Radonjića, so bile kinovstopnice razprodane v rekordnem času, na veselje zbranih oboževalcev pa jih je ekipa pozdravila prav v vsaki dvorani, kar je povzročilo aplavz brez primere.

Miodrag Radonjić, premiera v Zagrebu | Foto: Miodrag Radonjić, premiera v Zagrebu

"To so najboljše premiere v zadnjih petnajstih letih, in menimo, da bomo ta konec tedna dosegli enega najboljših rezultatov v zgodovini," je pred dnevi na premieri filma v CineStarju dejal Miloš Biković in dodal: "Vsi ste del te zgodbe, vse to se dogaja zaradi vas. To je rezultat brez primere na Balkanu. Film nas je ponovno združil."

Ta "vročekrvni" akcijski triler v režiji Miloša Avramovića sestavlja vrhunska igralska zasedba: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Luka Grbić, Goran Navojec ter mednarodni zvezdniki: Anastasia Everall, Marijan Valev in Zahari Baharov.

Filmska ekipa Južni veter: Pospešek | Foto: Filmska ekipa Južni veter: Pospešek

Drugi del franšize na velika platna vrača priljubljena lika Maraša in Baćo, ki se spoprijemata s številnimi izzivi in dramatičnimi odločitvami, nepredvidljivimi zapleti, polnimi akcije in adrenalina. Film je produkcijsko, scenaristično in igralsko napredoval ter zasluženo osvojil naslov akcijskega filmskega spektakla, ki je odpihnil vse dozdajšnje uspešnice.

Blitz_Juzni.veter_5 | Foto:

Za filmom stojita produkciji Režim in Telekom Srbija, v koprodukciji pa so Archangel Digital Studios, Film District, Archangel Digital in Telefilm Hrvatska. Film je nastal s podporo Ministrstva za kulturo Republike Srbije, Filmskega centra Srbije, Pokrajinskega sekretariata za kulturo, javno obveščanje in odnose z verskimi skupnostmi AP Vojvodina in Hrvaškega avdiovizualnega centra. Med drugim je bil film posnet tudi na Hrvaškem, v mestu Kastav.

Napovednik filma:

Film Južni veter: Pospešek si v distribuciji podjetja Blitz Film lahko ogledate v vseh kinodvoranah po Sloveniji, vstopnice pa najdete na blagajnah ali spletu.

 Naročnik oglasnega sporočila je BLITZ FILM & VIDEO DISTRIBUTION D.O.O.

Ne spreglejte