Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Star Wars film

Sreda, 1. 5. 2013, 15.11

8 let

J. J. Abrams pričakuje, da bo Williams spisal glasbo za Vojno zvezd VII

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Režiser sedmega dela Vojne zvezd (Star Wars VII) J. J. Abrams je izrazil upanje, da se bo s svojim glasbenim talentom k novi trilogiji vrnil tudi John Williams.

Najprej je studio Walt Disney od Georgea Lucasa za skoraj štiri milijarde ameriških dolarjev kupil njegovo podjetje Lucasfilm, nato je producentka Kathleen Kennedy številne ljubitelje sage Vojna zvezd razveselila z novico o snemanju nove trilogije, sledilo je mukotrpno iskanje režiserja – našli so ga v J. J. Abramsu (Zvezdne steze (Star Trek), Super 8).

Filmofili po vsem svetu so se spraševali, ali bodo svoje vloge iz prve trilogije ponovili tudi trije glavni igralci: Mark Hamill, Harrison Ford in Carrie Fisher. Disney jih je razveselil s pritrdilnim odgovorom.

Ostalo je samo še vprašanje, ali bo glasbo za nov film, sedmi v vrsti, spet spisal danes 81-letni John Williams, eden najuspešnejših hollywoodskih skladateljev in petkratni prejemnik oskarja, ki je glasbo ustvaril že za vseh prejšnjih šest filmov iz obeh trilogij.

Skeptiki so zmajevali z glavami, češ da bo Abrams k sodelovanju zagotovo povabil svojega tesnega prijatelja in sodelavca Michaela Giacchina, ki je ustvaril glasbeno podlago za večino Abramsovih režijskih stvaritev: Zvezdne steze (Star Trek), Zvezdne steze: V temo (Star Trek: Into Darkness), Super 8 in Skrivnostni otok (Lost).

Tokrat je skeptike utišal sam režiser, ki je med promocijsko konferenco za film Zvezdne steze: V temo, ki v kinematografe prihaja maja letos, dejal, da srčno upa, da se bo Williams vrnil v svet ter med protagoniste in bitja Vojne zvezd. "Ne želim si, da bi glasbene vajeti Vojne zvezd prevzel kdorkoli drug kot sam maestro Williams. Konec koncev je že leta 1977 sodeloval pri nastanku prvega dela (oz., kronološko gledano, četrtega dela) in nato z Lucasom soustvaril še preostalih pet nadaljevanj," je dodal.

Za vse tiste, ki nam je Williams s svojim neprekosljivim glasbenim talentom krojil filmske užitke, naj bo to med dinozavri, v družbi malega vesoljčka, med čaranjem s Harryjem Potterjem ali med dogodivščinami s pustolovcem Indiano Jonesom, je to zagotovo razveseljiva novica. Kaj se bo leta 2015, ko sedmi del pride v kinematografe po vsem svetu, dejansko zgodilo, pa bomo še videli.

Ne spreglejte