SiolNET. Trendi Film in TV
2,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvate razburil grad v Netflixovem filmu, ki v resnici ne obstaja #foto

2,71

termometer

The Gray Man Otok Mljet | V filmu je na otoku Mljet videti grad, ki pa ga v resnici ni. | Foto: Twitter
V filmu je na otoku Mljet videti grad, ki pa ga v resnici ni. Foto: Twitter

V novi Netflixovi uspešnici The Gray Man se pojavi tudi hrvaški otok Mljet, a z gradom, ki v resnici ne obstaja.

V filmu, v katerem v glavnih vlogah igrajo Ryan Gosling, Chris Evans in Ana de Armas, je iz zraka mogoče videti hrvaški otok Mljet. Številni Hrvati so zaradi tega prizora razburjeni, saj je v filmu na otoku prikazan grad, ki pa ga v resnici ni, poroča hrvaški Index.

Za namene zgodbe so avtorji filma otoku dodali grad. Gre za renesančni grad Chantilly iz 14. stoletja, ki je bil med prvo svetovno vojno sedež francoskega vojaškega poveljstva, v gradu pa sta muzej Condé z bogato zbirko slik, med drugim Rafaela in Tiziana, ter knjižnica.

Renesančni grad Chantilly je bil med prvo svetovno vojno sedež francoskega vojaškega poveljstva. | Foto: Twitter/Daily Loud Renesančni grad Chantilly je bil med prvo svetovno vojno sedež francoskega vojaškega poveljstva. Foto: Twitter/Daily Loud

Običajna praksa v Hollywoodu

"Danes sem gledal film. Vsa evropska mesta, kot sta Dunaj in Praga, so prikazana tako natančno, potem pa je tu Hrvaška, kamor so postavili francoski grad in napisali, da se nahaja na Hrvaškem. Ameriški hollywoodski režiserji so tako nevedni ..." je na Redditu zapisal eden od nezadovoljnih gledalcev filma.

Vendar njegova interpretacija ni povsem pravilna, saj so pravzaprav vsi prizori, ki naj bi se dogajali v Bakuju, Berlinu in na Dunaju, posneti v Pragi. Ta praksa je namreč običajna v Hollywoodu, saj tako prihranijo na milijone dolarjev. Niso pa vsi nezadovoljni z nenatančnim prikazom hrvaškega otoka.

"Pomembno je, da smo sploh omenjeni. Od toliko močnejših evropskih držav je produkcija izbrala prav Hrvaško," pa je na Redditu zapisal drugi uporabnik.

Eden najdražjih Netflixovih filmov

The Gray Man je ameriški akcijski triler, za katerega so porabili vrtoglavih 200 milijonov dolarjev in velja za enega najdražjih Netflixovih filmov.

Netflix Novice Netflix še vedno izgublja naročnike. Kaj napovedujejo? Novice Je to sploh mogoče? Hrvaško mestece z apartmaji za 50 evrov in kosili za 10 evrov. Savudrija Novice V hrvaški Istri nikar ne počnite tega. Lahko vas doleti ostra kazen.
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin