Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2023,
10.52

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

6

Natisni članek

Russell Crowe Ridley Scott film Gladiator

Torek, 7. 2. 2023, 10.52

1 leto, 2 meseca

Drugi del Gladiatorja se vrača leta 2024

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

6

Gladiator, Maximus | Po podatkih revije Vanity Fair je filmska uspešnica s prvim delom zaslužila 430 milijonov evrov po vsem svetu in osvojila pet oskarjev. | Foto Guliverimage

Po podatkih revije Vanity Fair je filmska uspešnica s prvim delom zaslužila 430 milijonov evrov po vsem svetu in osvojila pet oskarjev.

Foto: Guliverimage

Zgodovinski film, katerega prvi del je luč sveta ugledal leta 2000, bo dobil nadaljevanje. Drugi del Gladiatorja, ki ga bo tako kot prvega režiral 85-letni britanski režiser Ridley Scott, bo po poročanju Deadline.com izšel 22. novembra 2024. Najbližje glavni vlogi je irski igralec Paul Mescal, ki je za glavno moško vlogo za film Po soncu nedavno prejel nominacijo za oskarja.

Pod scenarij se bo podpisal David Scarpa, Scott pa bo film produciral še z Michaelom Prussom, Dougom Wickom in Lucy Fisher. Tuji mediji so zapisali, da se bo zgodba vrtela okoli Lucija, sina Lucille, ki jo je pred dvajsetimi leti igrala Connie Nielsen, in naj bi se odvijala okoli dvajset let po koncu zgodbe, ki smo jo videli v prvencu. Lucij je bil tudi Komodov nečak, sin rimskega voditelja Marka Avrelija, ki je umoril svojega očeta in prevzel prestol. V prvem delu ga je upodobil Joaquin Phoenix.

Najbližje glavni vlogi v drugem delu Gladiatorja naj bi bil irski igralec Paul Mescal. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Najbližje glavni vlogi v drugem delu Gladiatorja naj bi bil irski igralec Paul Mescal. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ker je prvi del požel velik uspeh, saj je film ob 100-milijonskem proračunu prislužil pol milijarde dolarjev izkupička, je tudi zanimanje za vlogo glavnega igralca veliko. Med drugim naj bi se zanjo poleg že omenjenega Mescala, nad katerim naj bi bil Scott najbolj navdušen, potegovali še Austin Butler, Timothée Chalamet, Richard Madden in Miles Teller.

Gladiator
Planet TV Nadaljevanje Gladiatorja se bo odvijalo tri desetletja po izvirniku

Leta 2000 je v glavni vlogi v filmu Gladiator zaigral Russell Crowe. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Leta 2000 je v glavni vlogi v filmu Gladiator zaigral Russell Crowe. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Film bo produciralo filmsko podjetje Paramount, ki bi se mu morda pridružil tudi Universal.

Poleg tega, da nameravata Scarpa in Scott ponovno sodelovati, ameriški scenarist s Scottom pripravlja zgodovinsko dramo Napoleon, glavni vloga francoskega vodje v njem pa bo pripadla ravno Joaquinu Phoenixu, ki je v Gladiatorju igral Komoda.

S snemanjem filma naj bi začeli maja, torej šele po tem, ko bo režiser Scott v Cannesu premierno predstavil svoj film Napoleon, za kamero pa bo poljski direktor fotografije Dariusz Wolski, ki je snemal že Pirate s Karibov, sodeloval pa je tudi pri filmih Marsovec (2015) in Poslednji dvoboj (2021). Iz prvotne zasedbe naj bi v ekipi sodelovala tudi kostumografinja Janty Yates, najbolj znana po sodelovanju v filmih Nebeško kraljestvo ter Hiša Gucci, in produkcijski oblikovalec Arthur Max (Sestreljeni črni jastreb, Marsovec, Prometej).

Carpe diem
Trendi To o evrovizijski pesmi Carpe Diem menijo znani slovenski glasbeniki
Sanja Grohar
Trendi Nekdanja mis Slovenije bo drugič postala mama

 

Ne spreglejte