Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 7. 2019,
11.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

Natisni članek

Russell Crowe Planet TV

Nedelja, 7. 7. 2019, 11.00

4 leta, 9 mesecev

Nadaljevanje Gladiatorja se bo odvijalo tri desetletja po izvirniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88
Gladiator

Želeli ali ne, filmska uspešnica Gladiator, ki velja za enega najboljših filmov, bo dobila nadaljevanje. Dogajanje bo postavljeno 25 do 30 let po zaključku prvega filma in bo sledilo zgodbi sina Lucille, ki jo je igrala Connie Nielsen. Izvirnega Gladiatorja z Russllom Crowom v glavni vlogi si lahko na Planetu ogledate nocoj ob 20. uri.

Zgodba Gladiatorja 2 se bo osredotočala na Luciusa, sina Lucille (Connie Nielsen) in Komodovega (Joaquin Phoenix) nečaka. Maksim, ki ga je v izvirnem filmu igral Russell Crowe, se v nadaljevanju (razumljivo) ne bo pojavil, vendar pa bo v filmu vseeno čutiti njegovo prisotnost, saj bo navdihujoč lik v Luciusovem življenju.

Lucius (Spencer Treat Clark) in Komod (Joaquin Phoenix) | Foto: Lucius (Spencer Treat Clark) in Komod (Joaquin Phoenix)

Zgodba bo postavljena v obdobje od 25 do 30 let po dogodkih prvega filma, ni pa še jasno, ali bo v vlogi znova zaigral Spencer Treat Clark, ki je leta 2000 kot otrok odigral Luciusa. Istega leta je Spencer zaigral tudi v filmu M. Nighta Shyamalana Nezlomljivi (Unbreakable) in letos svojo vlogo ponovil v nadaljevanju Stekleni (Glass).

Začetek snemanja nadaljevanja še ni znan, saj je režiser Ridley Scott trenutno zaposlen s svojim prvim televizijskim projektom, znanstveno-fantastično serijo Raised by Wolves.

Izvirni Gladiator je bil eden najuspešnejših filmov vseh časov; ko je leta 2000 prišel v kinematografe, je navdušil tako kritike kot občinstvo in po svetu zaslužil več kot 400 milijonov dolarjev. Nominiran je bil za 11 oskarjev, dobil pa jih je pet, tudi za najboljši film in glavnega igralca.

Gladiatorja si lahko na Planetu ogledate v nedeljo ob 20. uri, ob 23. uri pa sledi še akcijski film Adrenalin (Crank) z Jasonom Stathamom.
Planet TV Nedeljska filmska klasika: Gladiator
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte