Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2018,
15.13

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

Vice dokumentarna serija dokumentarec mesto sredi džungle

Četrtek, 28. 6. 2018, 15.13

5 let, 9 mesecev

Drama v idilični vasici sredi džungle

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18
Vice - mesto v džungli del 3 | Foto Planet TV/Vice

Foto: Planet TV/Vice

O vasici sredi panamskega naravnega parka, ki jo je začelo iz nič z lastnimi rokami graditi nekaj mladih, da bi ustavili onesnaževanje okolja in bili eno z naravno, smo že poročali. A v resortu Kalu Yala ni vse tako idilično, kot je videti na prvi pogled. To so ugotovili tudi mnogi prišleki. Ena od članic osebja je celo v solzah odšla domov.

Na Planet TV lahko vsak večer od ponedeljka do petka ob 22.30 spremljate zanimivo dokumentarno serijo, ki prikazuje nenavadno skupnost mladih, ki skušajo sredi panamske džungle zgraditi mesto.

Resort Kalu Yala je s pomočjo družbenih omrežij postal priljubljen po svetu in vanj se zgrinjajo mnogi, ki se želijo rešiti stresa urbanega življenja in sobivati z naravo. Da pridejo v Kalu Yalo na izobraževanje, plačajo določeno vsoto denarja, a mnogi so ob prihodu tja razočarani.

V resortu Kalu Yala ni vse tako idilično, kot se zdi na prvi pogled. | Foto: Planet TV/Vice V resortu Kalu Yala ni vse tako idilično, kot se zdi na prvi pogled. Foto: Planet TV/Vice

Eden od prišlekov pravi, da je resort vse prej kot sobivanje z naravo. Njegovi prebivalci namreč spijo na napihljivih plastičnih blazinah, vodje uporabljajo telefone s sicer slabim signalom za komunikacijo z zunanjim svetom, poleg tega jim nova poslopja, katerih strehe so iz kositra in aluminija – torej nikakor ne iz naravnih materialov – pomagajo graditi domačini, ki jim za pomoč vodje resorta plačujejo.

Eno od deklet, ki je bila vodja gradnje, sta dva od ustanoviteljev resorta menda celo nagnala domov, ker je imela krizo in se v resortu ni dobro počutila, a kljub temu hotela vztrajati in ostati. Ker pa glavni ustanovitelj meni, da v Kalu Yali za pesimizem ni prostora, je morala oditi domov.

Kaj se dogaja med prebivalci majhne vasice sredi panamske džungle, preverite že nocoj v novem delu dokumentarne serije Mesto sredi džungle na Planet TV ob 22.30.
Vice - mesto v džungli del 1
Trendi Ambiciozna urednica pustila vse in se odselila v džunglo
Vice - mesto v džungli del 1
Trendi Njuna ljubezenska zgodba se ni srečno končala …
Ne spreglejte