Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 4. 2014,
21.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 22. 4. 2014, 21.21

7 let, 12 mesecev

Craig Zadan in Neil Meron se vračata k oskarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Superproducentski duo Craig Zadan in Neil Meron bo še tretjič zapovrstjo poskrbel za koordiniranje slavnostne prireditve, 87. podelitve oskarjev. Ta bo na sporedu v nedeljo, 22. februarja 2015.

To je v sporočilu za javnost naznanila predsednica Ameriške akademije za filmske in televizijske umetnosti Cheryl Boone Isaacs: "Presrečni smo, da sta Craig in Neil potrdila ponovno sodelovanje pri ustvarjanju glamuroznega šova, kar podelitev oskarjev je. Z letošnjo prireditvijo sta postavila nova merila, ki jih bosta, upam, še presegla."

Navdušenje nad ponovnim sodelovanjem z akademijo sta izrazila tudi producenta: "Veseliva se še tretje skupne podelitve oskarjev in ponosna sva, da je pod najinim vodstvom šov postal tako uspešen."

Marčevska prireditev (86. podelitev oskarjev je bila 2. marca), ki jo je več kot uspešno povezovala komičarka Ellen DeGeneres, je dosegla gledalce vseh starosti in postavila rekorde na socialnih omrežjih. Prireditev so obogatile glasbene točke izvajalcev, kot so Pharrell Williams, U2, Pink, Idina Menzel in Bette Midler, ter rekordni selfie, ki ga je skupaj s filmskimi zvezdniki posnela gostiteljica večera.

Letošnja podelitev oskarjev je imela največ gledalcev v zadnjih 14 letih. Na računih na Twitterju so objavili več kot milijardo zapisov v povezavi z oskarji, na Facebooku pa 25 milijonov vtisov o slavnostnem večeru. Prav tako je selfie, ki ga je posnela Ellen, podrl rekord vseh časov, saj je tvit z zvezdniki delilo 32,8 milijona uporabnikov.

Filmi, televizijski dogodki in gledališke produkcije, ki sta jih producirala Zadan in Meron, so jima prinesli šest oskarjev, 11 emmyjev, dva tonyja, grammyja, pet zlatih globusov, dve nagradi peabody, pet nagrad GLAAD in dve nagradi NAACP.

Leta 2002 sta pri filmu Chicago, nagrajenem s šestimi oskarji, delovala kot izvršna producenta. Prav tako sta producirala remake muzikala Footloose iz leta 2011, muzikal Lak za lase (Hairspray) iz leta 2007 in istega leta komedijo Preden se stegneva (The Bucket List). Zadan je produciral tudi originalni filmski muzikal Footloose iz leta 1984, v katerem je poplesaval Kevin Bacon.

Za televizijo sta producirala lanskoletni muzikal v živo Moje pesmi, moje sanje (The Sound of Music Live!), ki je pritegnil rekordnih 21,3 milijona gledalcev. Prav tako sta poskrbela za produkcijo TV-serij Bonnie in Clyde, Smash in Drop Dead Diva ter TV-filmov Jeklene magnolije (Steel Magnolias), Annie, Pepelka (Rodgers & Hammerstein's Cinderella) in Ciganka (Gypsy).

Na Broadwayu sta zaslužna za uspeh muzikalov Kako uspeti v svetu zabave, ne da bi se res trudil (How to Succeed in Business without Really Trying), v katerem je zelo uspešno pel, plesal in igral filmski Harry Potter Daniel Radcliffe, in Obljube, obljube (Promises, Promises). V tej predstavi sta navduševala Sean Hayes in Kristin Chenoweth.

Kot rečeno, oskarje bodo že 87. podelili v nedeljo, 22. februarja prihodnje leto. Tudi tokrat bo slovesnost v gledališču Dolby, podelitev pa bo mogoče v živo spremljati v 225 državah po vsem svetu.

Ne spreglejte