Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2019,
7.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Blitz PR članek

Sobota, 26. 1. 2019, 7.00

5 let, 3 mesece

Christian Bale je mož iz ozadja

Oglasno sporočilo
Mož iz ozadja

Na filmska platna prihaja resnična zgodba o najnevarnejšem ameriškem podpredsedniku.

31. januarja v kina prihaja film o najnevarnejšem ameriškem podpredsedniku vseh časov. Resnična zgodba, ki je za vedno spremenila potek zgodovine, Christianu Balu pa že prinesla zlati globus za najboljšo glavno moško vlogo. Film je pred kratkim prejel kar osem nominacij za nagrado oskar, med njimi tudi nominacijo za najboljši film, scenarij in glavno moško vlogo.

Film Mož iz ozadja prihaja v kina 31. januarja.

Videonapovednik:

Zgodba:

Film sledi zgodbi o Dicku Cheneyju – washingtonskem birokratu, ki je zelo potiho postal eden najmočnejših ljudi na svetu in podpredsednik v vladi Georgea W. Busha. Naslovnega junaka, Dicka Cheneyja, spremlja na njegovi poti od električarja na podeželju Wyominga do predsednika Združenih držav Amerike ter v spretni režiji Adama McKaya intimno, drzno in na humoren način prikazuje dva njegova obraza – Cheneyja kot predanega družinskega očeta in kot političnega mojstra marionet.

Cheneyjevo pretkano in pritajeno politično manevriranje je ameriško politično pokrajino spremenilo do te mere, da bo posledice mogoče čutiti še prihodnja desetletja …

Dicka Cheneyja fantastično upodobi Christian Bale, njegovo ženo Amy Adams, Georgea W. Busha Sam Rockwell, poleg njih pa so v odlični igralski zasedbi tudi Steve Carrell, Jesse Plemons, Alison Pill, Lily Rabe, Tyler Perry in Justin Kirk.

Kako je Christian Bale postal Dick Cheney?

Mož iz ozadja | Foto:

Ko je Christian Bale slišal, da ga hoče McKay za vlogo Cheneyja, je pomislil, da se je režiserju preprosto zmešalo. Potem je prebral scenarij. "Absolutno sijajen je bil," pravi igralec. "Razprostiral se je onkraj vsega, kar sem pričakoval. Bridek ne le na politični, temveč tudi osebni ravni. Dotaknil se je tega, kaj pomeni biti oseba, del družine, del naroda. In bil je – na Adamov način – neznansko zabaven."

Mož iz ozadja | Foto: Toda kljub igralčevim neverjetnim sposobnostim spreminjana je minilo šest mesecev poskusov in izboljšave maske, preden sta bila McKay in Bale prepričana, da so zajeli Cheneyjev edinstven videz. Pomagalo je to, da sta sodelovala z izjemnim maskerjem Gregom Cannomom, ki je za svoje delo prejel že tri oskarje – za Drakulo Francisa Forda Coppole, Očka v krilu in Nenavaden primer Benjamina Buttona.

In medtem ko sta s Cannomom skrbela za Cheneyjevo zunanjo podobo, je igralec zagreto ponotranjil njegovo osebnost. Izvršni producent Jeff Waxman je povedal, da je Bale svoj lik proučeval tako, da si je ogledal vsak posnetek in intervju:

Mož iz ozadja | Foto:

"O Cheneyju je hotel vedeti prav vse in vse ponotranjiti. S pomočjo nutricionista se je zredil na zdrav način, imel je trenerja za dialekt, trenerja za gibe. Naučil se je hoditi, govoriti, premikati kot on. In na prvi dan snemanja je tudi postal on. Vsi smo mislili, da pred nami dejansko stoji Dick Cheney."

Naročnik oglasnega sporočila je Blitz Film & Video Distribution.

Ne spreglejte