Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2013,
8.07

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Eli Roth režiser grozljivka

Ponedeljek, 18. 11. 2013, 8.07

5 let, 8 mesecev

Bo Eli Roth posnel grozljivko, ki jo je napisal David O. Russell?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zagotovo ena najbolj čudaških, a tudi ena bolj zanimivih filmskih novic zadnjih dni.

Režiser David O. Russell je ljubljenec ameriške filmske akademije, ko gre za podeljevanje zlatih kipcev. Njegova zadnja dva filma Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook) in Borec (The Fighter) sta bila nominirana za precej nagrad. Prvi je bil nominiran osemkrat (slavila je mlada Jennifer Lawrence v kategoriji najboljša glavna ženska vloga), drugi pa sedemkrat (slavila sta Christian Bale in Melissa Leo, oba v kategoriji najboljša stranska vloga). Na nedavni okrogli mizi režiserjev je Russell spregovoril o kopici neuresničenih scenarijev, ki jih je spisal v zadnjih letih.

Eden teh scenarijev naj bi bila celo grozljivka, ki naj bi jo v bližnji prihodnosti posnel Eli Roth. Ta je ljubitelje grozljivega žanra v preteklosti že razveselil s Hostlom in njegovim nadaljevanjem, veliko pa se govori tudi o njegovem prihajajočem "gnusfestu" Zeleni pekel (The Green Inferno).

"Spisal sem kar nekaj stvari in lahko se zgodi, da bo eno od teh v resničnost prenesel Eli Roth. Gre za grozljivko, ki sem jo spisal pred leti. To, da bi lahko sodeloval z Rothom, me nadvse veseli. In to, da se zdi Rothu zanimivo to, kar sem napisal, je še bolj razveseljiv podatek. Gre za ... Ne, ničesar ne bom razkril. Če se Roth odloči za režijo tega projekta, vam bo že sam predstavil mojo zgodbo," je povedal Russell.

A to ni vse. Russell naj bi se spustil tudi v znanstvenofantastične vode, saj naj bi napisal zgodbo o potovanju skozi čas. "Napisal sem tudi nekaj, kar vsebuje elemente nezemeljskega. Gre za zadevo, ki vključuje čas in potovanje, torej znova nekaj, kar je čisto zunaj mojega tipičnega ustvarjalnega žanra. S tem bi se ti zagotovo bolje spopadel," je sklenil, ob tem pa pokazal na Alfonsa Cuarona, ki je prav tako sodeloval na okrogli mizi. Naj spomnimo, Cuaron je letos svet sedme umetnosti navdušil z Gravitacijo (Gravity), filmom, za katerega je sam James Cameron dejal, da gre za najboljšo znanstvenofantastično mojstrovino zadnjega desetletja.

Ne spreglejte