Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Adrien Brody

Torek, 20. 8. 2013, 15.07

8 let

Adrien Brody bo Henry Houdini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
40-letni igralec, ki ga bomo prihodnje leto videli v filmu The Grand Budapest Hotel, v katerem je znova sodeloval z Wesom Andersonom, se bo prelevil v iluzionista, svetovno znanega mojstra pobega.

Potem ko je z visoko gledanostjo in venčkom nagrad uspela miniserija o ameriški državljanski vojni s Kevinom Costnerjem na čelu Hatfields & McCoys, se je televizija History Channel odločila, da bo nadaljevala izdajanje zgodovinskih serij. Med drugim je potrdila snemanje miniserije o iluzionistu Houdiniju – vanj se bo prelevil Adrien Brody. Miniserija v štirih delih naj bi zajela vse: od revnih začetkov do svetovne slave. Vlogo njegove žene je prevzela Kristen Connolly, scenarij je napisal Nicholas Meyer, režiral pa bo Uli Edel. Snemanje se bo začelo jeseni.

"To, da ima History Channel močno zaledje na področju visokokakovostnih zgodovinskih dram, ni nobena magija," v izjavi za javnost pravi predstavnik televizije Dirk Hoogstra. "Navdušeni smo, da lahko zgodbo nadaljujemo s Houdinijem. On je fascinanten zgodovinski možakar in popolnoma nič ne dvomim o tem, da bo Adrien Brody njegovi navdušujoči zgodbi vdihnil življenje."

"Že v otroštvu, ko sem sanjal, da bi bil čarovnik, je bil Houdini moj vzornik," dodaja Brody. "Njegov pogum in njegova obsesivna vztrajnost me še vedno fascinirata. Do popolnosti je izpopolnil svoj pobeg – ne samo iz verig, temveč tudi iz revščine in družbenih okovov svojih skromnih priseljenskih korenin. Njegova zgodba je zgodba o univerzalni želji, po tem, da smo v družbi sprejeti."

Slepar ali mojster? Američan z madžarskimi koreninami Harry Houdini, ki se je rodil leta 1874, je še danes dobro znan iluzionist, ki se je svojemu občinstvu predstavil predvsem z neverjetnimi pobegi iz najrazličnejših nemogočih situacij. Na turneji po Evropi se je sprva predstavljal kot Handcuff Harry – različne policijske sile je namreč izzval, naj ga poskušajo obdržati priprtega. Ob tem je na dan kaj hitro pokukal njegov talent za senzacionalizem, ki mu je pomagal tudi pri razvoju njegove kariere in priljubljenosti. V svoj nastop je začel vključevati verige, vrvi iz najrazličnejših materialov, žice, pod vodo pa tudi prisilne jopiče. V enem od bolj razvpitih nastopov se je pustil živega zakopati, nato pa se je moral le z rokami prebiti nazaj na površje.

Čeprav so ga mnogi označili za sleparja, se je Houdini kot predsednik Združenja ameriških čarovnikov zavzemal za razkrinkanje slehernega čarovniškega prevaranta. Hkrati se je udejstvoval kot igralec, a v tem ni doživel večjega uspeha.

Umrl je leta 1926. Tudi poslovil se je na svoj način, saj je njegova smrt zavita v tančico skrivnostnosti. Po eni od razlag naj bi ga v trebuh do smrti udaril študent v Montrealu, ki je le poskušal testirati čarovnikove trebušne mišice.

Več o Houdiniju lahko izveste v spodnjem dokumentarcu.

Ne spreglejte