Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 4. 2018,
10.06

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,49

Natisni članek

Willy film Jason James Richter

Sreda, 4. 4. 2018, 10.06

6 let

25 let pozneje: tako je zdaj videti deček iz filma Free Willy

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,49
Free Willy | Foto Cover Images

Foto: Cover Images

Še eno iz niza dejstev, ob katerem nas spreleti, kako smo se postarali: letos mineva četrt stoletja od premiere filma o prijateljstvu med orko Willyjem in dečkom Jessejem.

Leta 1993 je v kinematografe prišel film Free Willy oziroma Willy, kot smo ga poimenovali pri nas, ena največjih mladinskih filmskih uspešnic 90. let. Glavna vloga v tem filmu je takrat 11-letnega Jasona Jamesa Richterja izstrelila med zvezde.

Richterja so za vlogo Jesseja izbrali na avdiciji izmed več kot štiri tisoč kandidati, pozneje pa je zaigral še v dveh nadaljevanjih te uspešnice in nekaj drugih filmih, recimo v Neskončni zgodbi 3.

Pri 18 letih se je odločil igralsko kariero obesiti na klin in se posvetiti glasbi, v zadnjih nekaj letih pa se ponovno trudi kot igralec. Na filmskem portalu IMDb ima za letošnje leto vpisanih kar osem različnih projektov.

Tako je deček Jesse videti danes:

Čeprav se je vrnil v filmsko industrijo, se v medijih dolga leta ni pojavljal, zaradi česar so se o njem spletle najrazličnejše teorije. Kot je pred petimi leti, ob 20-letnici filma Willy, povedal za portal Daily Beast, je o sebi slišal vrsto za lase privlečenih govoric: "Govorilo se je, da imam potetoviran obraz. Da sem bil udeležen v prometni nesreči. Da sem zasvojen z drogami. Vse to." V resnici pa mu gre prav dobro - novičarski portal Metro recimo poroča, da je Richter trenutno vreden dobrih 400 tisoč evrov.

Mimogrede, Keiko, kit ubijalec, ki je v filmu upodobil Willyja, je tudi v resnici večino svojega življenja preživel v ujetništvu. Leta 2002 so ga - tudi zaradi uspeha filma, po katerem je javnost glasno zahtevala njegovo osvoboditev - izpustili v divjino. Vrnitve v naravo se ni nikoli povsem privadil, pogosto je namreč iskal bližino ljudi. Umrl je le dobro leto dni po izpustitvi, najverjetneje zaradi pljučnice.
Ne spreglejte