Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 11. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča MERKUR

Natisni članek

advertorial božič novo leto okraševanje veseli december prazniki prazniki MERKUR

Ponedeljek, 8. 11. 2021, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Kakšen slog vam najbolj ustreza? Uredite si praznični dom po svoje.

Vsebino omogoča MERKUR

Ali ste vedeli, da so ljudje, ki se že sredi jeseni začnejo veseliti prazničnega decembra in se z vsem srcem posvetijo tej romantični tradiciji, na splošno srečnejši? Naj vaš dom zasije v barvah prazničnega časa.

Letošnje praznike si uredite po svoje - V MERKURju poiščite vse za točno takšen slog, kot vam najbolj ustreza - našli boste vse od okrasnih krožnikov, pribora in kozarcev do pisanih dodatkov v obliki bunkic, figuric, dežničkov, sani, ... | Foto: Letošnje praznike si uredite po svoje - V MERKURju poiščite vse za točno takšen slog, kot vam najbolj ustreza - našli boste vse od okrasnih krožnikov, pribora in kozarcev do pisanih dodatkov v obliki bunkic, figuric, dežničkov, sani, ...

Začeli smo zbirati različne dekorativne ideje, ki vam lahko polepšajo praznične dni. Če tudi sami spadate v skupino ljudi, ki veliko dajo na popolno usklajenost svojega doma s prazniki in letnimi časi, potem zagotovo že izbirate letošnje okraske. Najprej razmislite o temi okrasitve, o slogu in glavni barvi, ki bo krasila vaš dom.

Zima je za nekatere najbolj romantičen letni čas. Pričarajte si svoje zimsko veselje kar doma. | Foto: Zima je za nekatere najbolj romantičen letni čas. Pričarajte si svoje zimsko veselje kar doma.

Zakaj bi ostajali pri vedno enakih dodatkih, če si lahko vsako leto pričarate drugačno zgodbo, ki v vas prebudi čisto nove občutke. Letos prisegamo na pravljično dekoracijo v belih in rožnatih odtenkih ter na idilično kombinacijo okraskov z zimskim navdihom.

Preglejte naše predloge iz MERKURjeve ponudbe za zimsko okrasitev smrečice:

Pravljice kot navdih za okrasitev doma

Mary Poppins je plesala po oblakih, zakaj ne bi tudi vašim praznikom pričarala pravljičnega vzdušja? | Foto: Mary Poppins je plesala po oblakih, zakaj ne bi tudi vašim praznikom pričarala pravljičnega vzdušja?

Rdeča nit letošnjih decembrskih praznikov je lahko zasanjano rajanje v pravljičnem svetu, saj vsi potrebujemo malce odklopa od vsakodnevnih tegob.

Merkur prazniki | Foto: Pričarajte si svoj domači čarobni vrt, ki vas bo z barvami, prijetnimi materiali in navdušujočimi detajli popeljal v magični domišljijski svet in vas pobožal s svojim romantičnim značajem.

Bunke z motivi Mary Poppins, metuljčki, dežniki vseh velikosti in oblik, skrivnostni samorogi in prijazni angelčki bodo vašo smrečico spremenili v čaroben in skrivnosten vrt.

Preglejte naše predloge iz MERKURjeve ponudbe za čarobno okrasitev smrečice:

Skrbno pripravljena miza za najdražje goste

Pisani pogrinjki bodo vašim gostom in družinskim članom dali občutek, da vam njihova družba veliko pomeni. | Foto: Pisani pogrinjki bodo vašim gostom in družinskim članom dali občutek, da vam njihova družba veliko pomeni.

Še preden prazniki dosežejo vrhunec, poskrbite za dodatke, s katerimi boste lahko pripravili nepozaben praznični pogrinjek. Druženje ob čudovito okrašeni mizi je vedno nekaj posebnega. Za pravo vzdušje poskrbite s prazničnim jedilnim priborom v sijočem rožnato-zlatem odtenku, ki se bo lepo ujemal s pogrinjki v naravnih, rožnatih, bakrenih, vijoličastih in rjavih odtenkih.

Okrasni mah lahko uporabite tudi za dekoracijo pogrinjkov. | Foto: Okrasni mah lahko uporabite tudi za dekoracijo pogrinjkov.

Z okrasnimi krožniki in steklenimi dekorativnimi posodami za piškote ter ljubkimi steklenimi skodelicami za čaj ali kaj močnejšega boste popestrili druženje ob mizi, polni prazničnih dobrot. Z lepo postavitvijo mize boste svojim gostom dali občutek, da vam veliko pomenijo, da jih spoštujete in ste radi v njihovi družbi.

Nekaj nasvetov za popoln pogrinjek

Lep pogrinjek je lahko sestavljen iz različnih krožnikov in veliko dodatkov. | Foto: Lep pogrinjek je lahko sestavljen iz različnih krožnikov in veliko dodatkov.

Za slavnostno praznično večerjo boste potrebovali tri krožnike – plitve, globoke in desertne. Pomembna je tudi razporeditev prazničnega pribora. Na levo, zunanjo stran spadajo vilice za solato oziroma predjed, sledijo vilice za glavno jed.

Namigi za pravilno postavitev pogrinjka so seveda samo namigi. Vse si morate urediti po svoje, saj so prazniki čas, ko si lahko privoščite malce več kiča in pretiravanja. | Foto: Namigi za pravilno postavitev pogrinjka so seveda samo namigi. Vse si morate urediti po svoje, saj so prazniki čas, ko si lahko privoščite malce več kiča in pretiravanja.

Na desno stran krožnika, na notranje mesto, položite nož za glavno jed, sledita solatni nož in žlica za juho, pribor za sladico pa namestite kar nad krožnik. Pri tem mora nazobčana stran nožev gledati proti krožniku. Kozarce za vodo, belo in rdeče vino ter za aperitiv in skodelico za kavo, ki ji priložite tudi žličko, postavite v ravni liniji na desno zgornjo stran krožnika, in sicer od najmanjšega do največjega. Ne pozabite na primerne kozarce za vino in razne dekorativne krožnike.

Ko praznovanje doseže vrhunec

Praznovanje v slogu gorskih koč - umetno krzno lepo zaključi zimsko postavitev skodelic, lončkov in dekoracije. | Foto: Praznovanje v slogu gorskih koč - umetno krzno lepo zaključi zimsko postavitev skodelic, lončkov in dekoracije.

Ko se bodo prazniki vedno bolj bližali, pa bo treba pobrskati za škatlami z okraski za novoletno jelko. Seveda lahko svoji kolekciji lahko vsako leto dodate nove okrogle okraske, še bolje pa je, če imate na zalogi nekaj kombinacij, s katerimi so vsaki prazniki čisto drugačni od prejšnjih.

Merkur prazniki | Foto: Vas ob misli na zasnežene praznike greje misel na sneg, zasneženo pokrajino, toplo ognjišče in rdeča lica otrok, ki se vračajo s popoldanskega sankanja? Potem vam najbolj ustreza dekoracija v slogu zimskega veselja. Če se boste odločili za okrasitev doma v tem slogu, si izberite sijoče in mat bele bunke, bunke v sijoči modri barvi in bunke v beli, modri in bakreni barvi.

Ker želite biti čim bolj sproščeni tudi na najdaljšo noč v letu, za tople pijače poskrbite s primernimi termo steklenicami. V njih lahko shranite čaj, kuhano vino in druge tople dobrote. | Foto: Ker želite biti čim bolj sproščeni tudi na najdaljšo noč v letu, za tople pijače poskrbite s primernimi termo steklenicami. V njih lahko shranite čaj, kuhano vino in druge tople dobrote.

Poskrbite za novoletno jelko iz umetnih materialov, ki je že zasnežena, da bo učinek še bolj zimski. Jelko okrasite z jelenčki, malimi ljubkimi snežaki, puhastimi sneženimi kepami v in modrimi zvezdicami iz blaga. Ne smejo manjkati zasneženi storži, snežaki, zimski škorenjčki in mini smuči.

Okrasitev v slogu čarobnega vrta pa vam bo najbolje uspela z mogočno zeleno jelko iz umetnega materiala, ki ji bodo odlično pristajale rožnate bleščeče bunke, steklene bunke v biserni, svetlo- in temno rožnati barvi, razni drobni obeski v obliki majhnih lutk, cvetlice na sponki in vrbove vejice.

Merkur prazniki | Foto:

Uredite si praznike po svoje

Merkur prazniki | Foto: Tudi letos si v Merkurju lahko vsak uredi praznike po svoje.

Pripravili so štiri praznične trende v različnih barvnih kombinacijah.

Poleg dekoracije v slogu čarobnega vrta in zimskega veselja si lahko izberete tudi ureditev doma v slogu svetlečega razkošja, ki bo navdušilo vse ljubitelje blišča in praznične elegance. Za ljubitelje nezgrešljivega božičnega šarma pa je na voljo božična klasika, ki vas bo popeljala na obisk v Božičkovo deželo, kjer se združuje nikoli pozabljena zeleno-rdeča praznična zgodba.

Vsi trendi so na voljo v MERKURjevih trgovinah in na spletu.

PREVERITE MERKURjevo NOVOLETNO PONUDBO:

Praznične jelke

Okraski za jelko

Novoletne lučke

Dekoracija za dom

Vse za zabavo

Jaslice

Ne spreglejte