SiolNET. Trendi Aktualno
1,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na tisoče Slovencev prvi poletni dan pričakalo ob sončnem vzhodu #video

1,37

termometer

Na Šmarni gori, Mariborskem Pohorju in Boču je več tisoč Slovencev zgodaj zjutraj pričakalo sončni vzhod in pozdravilo prvi poletni dan.

Današnjih vzponov na najdaljši dan v letu se je skupaj udeležilo več tisoč ljudi. V okviru projekta Od vzhoda do vzhoda, ki ga že četrto leto zapored organizirata Betka Štuhel Mikolič in Metka Albreht, je na Šmarno goro prišla nepregledna množica pohodnikov. S pesmijo Nad mestom se dani jih je ob 5. uri pozdravila Alenka Godec.

Nekaj utrinkov z Mariborskega Pohorja:

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11

Na Mariborskem Pohorju so pohodniki tretje leto zapored sončni vzhod pričakali ob zvokih glasbe Vlada Kreslina pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače. Organizator dogodka, ki je imel tudi dobrodelno noto, je bilo društvo Top v sodelovanju z javnim podjetjem Marprom, ki upravlja vzpenjačo in žičniške naprave na Pohorju.

Prvi pohodniki so se odpravili na pot od spodnje postaje vzpenjače okoli 3. ure in vse do 5. ure se je do vrha vila nepregledna množica ljudi. Ko je na cilju legendarni slovenski glasbenik Vlado Kreslin ob sončnem vzhodu zapel svojo balado Nekega jutra, ko se zdani, je bilo območje med zgornjo postajo vzpenjače in Hotelom Bellevue polno ljudi.

Po besedah predsednice društva Top Martine Rauter so z odzivom izredno zadovoljni, pohod pa nameravajo prirejati tudi v prihodnje. Zaradi množičnosti se bo organizacije sicer treba lotiti nekoliko drugače.

Skupinski vzpon je prvič potekal tudi na Boč.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin