Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2013,
6.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kava kofein utrujenost

Četrtek, 5. 9. 2013, 6.44

7 let, 12 mesecev

Lahko kava dvigne razpoloženje in prežene utrujenost?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Naši nameni so lahko še tako dobri, a kdaj se pač zgodi, da se dan ne odvija v pravo smer. Slaba volja, glavobol, stres ali pa le pomanjkanje koncentracije. Kako si lahko pomagamo?

Saj poznate tisti občutek, ko vas sredi dopoldneva od nikoder napade val utrujenosti, postanete raztreseni, v sencih pa že čutite, da se bliža glavobol? Nenaden padec energije je lahko odvisen od različnih dejavnikov, ponujamo pa vam nekaj predlogov za izboljšanje počutja. Dvignite glavo in s polno paro naprej! Ste pozabili zajtrkovati? Morda je za vašo raztresenost krivo to, da niste še čisto nič pojedli? Tudi če niste pristaš obilnih zajtrkov, si lahko s seboj v službo vzamete kakšno jabolko, morda jogurt ali sendvič. Lakota se bo morda oglasila le pet minut po tem, ko boste začeli delo, zato je dobro imeti kakšen prigrizek. Telo bo tako dobilo energijo, sledile pa mu bodo tudi naše misli. Za vsak slučaj imejte s seboj tudi kakšen zdrav posladek za glodanje – recimo jabolčne krhlje ali drugo suho sadje, oreščke ali sveže, sezonsko sadje. Pijete dovolj vode? Voda oziroma tekočina nasploh je tako zelo pomembna, velikokrat pa nanjo pozabimo. Na delovnem mestu imejte vedno pri sebi velik kozarec ali stekleničko z vodo ali morda s sadnim in zeliščnim čajem. Voda telo čisti, obenem pa obnavlja celice in nas poživlja.

Mmm, dragoceni odmori za kavo In seveda, kako bi lahko pozabili na kavo? Marsikdo z njo dan že začne, vsako jutro pa je lahko kava s sodelavci tudi prijeten uvod v delovni dan. Morda imate v službi čajno kuhinjo, kjer si skuhate dišečo turško kavo, morda jo spijete v bifeju ali lokalu v bližini … Kava nas prebudi in poživi, obenem pa predstavlja kratek pobeg od delovnih skrbi ter priložnost za sproščen klepet s kolegi.

Prav nič narobe pa ne bo, če boste imeli zalogo instant kave v predalu … za tiste res krizne trenutke. Saj jih poznate, kajne? Zadihajte! Ko smo zatopljeni v delo, pogosto pozabimo na zračenje. V zadušljivem in zatohlem prostoru pa zagotovo ne delamo tako učinkovito kot sicer, obenem pa nas pomanjkanje kisika tudi uspava. Zato stopite do oken, jih odprite in dobro prezračite prostor.

Seveda pa se lahko med odmorom odpravite ven in se nadihate svežega zraka. Malico lahko pojeste tudi na klopci v parku namesto v službeni menzi.

Ne spreglejte