Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
20.28

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

horoskop horoskop

Četrtek, 16. 5. 2013, 20.28

8 let, 2 meseca

Katera astrološka znamenja največ telovadijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ste že kdaj pomislili, da je v zvezdah zapisano tudi to, ali radi telovadite in koliko, če sploh? Odkrijte, kaj vaše astrološko znamenje pomeni za vašo športno usodo, in se ji nasmehnite.

Ognjena znamenja: oven, lev, strelec Ognjena znamenja spadajo med najbolj živahna in aktivna znamenja zodiaka, ki jim gibanje veliko pomeni. Ovni so pogosto tisti športni navdušenci, ki si želijo preizkusiti vsak šport, ne da bi pri njem nujno vztrajali. Želijo si zmagovati, zato so zelo tekmovalni in slabo prenašajo poraz. Levi so najbolj vztrajni in predani med ognjenimi znamenji pri športnih aktivnostih, včasih pa že kar obsedeni. Ko se jim zljubi, se pomerijo z drugimi, da bi dokazali, da so lahko najboljši, in poželi občudovanje. Strelci so najbolj ležerno ognjeno znamenje in se morajo h gibanju včasih prisiliti, čeprav med njimi najdemo tudi veliko adrenalinskih odvisnikov, ki popravljajo vtis. Najraje si izbirajo aktivnosti, pri katerih se ne naprezajo preveč, vendar tudi to ni zagotovilo, da bodo vztrajali.

Zemeljska znamenja: bik, devica, kozorog Zemeljska znamenja načeloma potrebujejo dober razlog, da se premaknejo z mesta. Biki sicer ne veljajo za najbolj športno znamenje, a ko enkrat prečkajo začetniško krizo, pokažejo vztrajnost in disciplino, ki ji ni para. Radi so v stiku z naravo, zato se najraje razgibavajo na svežem zraku, ljubijo ples, pri katerem lahko pride do izraza tudi njihov čut za estetiko. Device verjamejo v pregovor, da je zdrav duh doma v zdravem telesu, zato običajno poskrbijo za zadostno količino gibanja, čeprav niso ravno obsedene s športom, sploh pa ne s takšnim, ki zahteva veliko potenja. Z disciplino nimajo veliko težav, največ motivacije pa pokažejo pri športih, ki trajajo samo eno sezono, na primer smučanju, drsanju, jadranju ... Kozorogi, ki sicer tako redko pokažejo svoja čustva, so v svoj šport skoraj zaljubljeni in ga gojijo zelo predano in disciplinirano. Edini izgovor, ki pride v poštev, da izpustijo svojo aktivnost, je lahko njihovo delo, ki ima vedno prednost pred vsem.

Zračna znamenja: dvojčka, tehtnica, vodnar Zračna znamenja so rada v gibanju, vendar so si njihove želje in potrebe zelo različne. Dvojčki imajo izjemno radi šport in verjetno ni vadbe, ki je ne bi preizkusili, najbolj pa uživajo, kadar se gibljejo v skupini, ker jim je samim dolgčas. Gibanje potrebujejo vsak dan, saj jim pomeni sprostitev in zabavo, ko pa se naveličajo svoje trenutne aktivnosti, jo preprosto zamenjajo z drugo, tako ali tako pa nikoli nimajo samo ene. Tehtnice so druga zgodba, saj veljajo za eno najbolj od izbirčnih znamenj, nikakor se ne morejo odločiti, katera aktivnost bi bila najbolj primerna zanje. Sicer je res, da imajo rade lepo in negovano telo, a ideja, da bi se za to morale pretegovati, jim ni blizu, morda še najbolj v obliki plesa. Vodnarji potrebujejo aktivnost, ki jih bo zasvojila, pa se ji bodo predali z dušo in telesom ne glede na to, za kakšen šport gre, čeprav jih pogosto najdemo v adrenalinskih vodah ali v športih, ki imajo nosijo s seboj filozofijo, kot je na primer karate. Dokler do športa čutijo privlačnost, so lahko zavidljivo vztrajni.

Vodna znamenja: rak, škorpijon, ribi Za veliko pripadnikov vodnih znamenj je šport postranskega pomena, še najraje imajo vodne športe, saj je voda element, v katerem se počutijo kot doma. Raki se stežka prepričajo, da morje ni edina telovadba, in se dolgo odločajo, katera aktivnost bi bila najbolj primerna zanje. Poleg tega sta središče njihovega sveta družina in dom, ki ju neradi zapuščajo, zato še največ vztrajnosti pokažejo, ko se jim pri športu pridružijo družinski člani. Škorpijon vre od energije in razume, da potrebuje fizični ventil za sproščanje, zato je vztrajen in temeljit pri športu, ki si ga izbere. Lahko se mu zgodi, da z napori pretirava, dokler ga na izdajo poškodbe. Ribe ljubijo vodo in še enkrat vodo na vse mogoče načine, za druge aktivnosti pa se navdušujejo previdno in počasi, kot bi vedele, da sta vztrajnost in disciplina njihova šibka točka. A ko enkrat začutijo, da so našle svojo disciplino, se ji lahko globoko predajo, ne da bi se kesale zaradi dni, ko se jim ne bo ljubilo niti premakniti.

Ne spreglejte