SiolNET. Sportal ZOI
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prižgali slovensko olimpijsko baklo, ki bo obiskala osem slovenskih krajev

0

termometer

Slovenska olimpijska bakla OKS
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpijski komite Slovenije je danes, natanko en mesec pred začetkom zimskih olimpijskih iger v južnokorejskem Pjongčangu, prižgal svojo olimpijsko baklo, ki bo do 29. januarja, ko se bo vrnila v Ljubljano, obiskala osem slovenskih krajev.

Baklo so prižgali na slavnostnem dogodku pred Slovenskim olimpijskim izobraževalnim centrom, namen projekta pa je "potovanje olimpijske bakle po Sloveniji ter ustvarjanje olimpijskega vzdušja pred začetkom olimpijskih iger v Južni Koreji".

V družbi olimpijcev bo zakrožila po Sloveniji

V projektu sodelujejo vrhunski športniki, olimpijci in nosilci olimpijskih kolajn ter navijači, ki bodo baklo nosili po različnih krajih v Sloveniji.

Slovenska olimpijska bakla OKS Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Današnjega slavnostnega prižiga so se, poleg olimpionika Miroslava Cerarja, udeležili tudi nekateri drugi olimpijci in olimpijke, Petra Majdič, tudi Petra Robnik, Ivo Čarman ter Metka Jerman Šenica.

Vseskozi jo bo spremljal Tomaž Razingar

"Slovenska bakla bo obiskala osem krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo. Vseskozi jo bo spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijske igre v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače," so sporočili z OKS.

Slovenska olimpijska bakla OKS Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska bakla bo jutri obiskala Mojstrano, nato Jesenice, Tržič, Celje, Velenje, Maribor, Črno na Koroškem, svojo pot pa končala v Ljubljani, 29. januarja.

Slovenska olimpijska bakla OKS Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Bakla bo pot proti Mojstrani nadaljevala z vlakom, ki bo jutri krenil proti Jesenicam ob 13.32 in kot posebne potnike s seboj peljal olimpijca in hokejista, vratarja hokejske reprezentance iz Sočija 2014, Roberta Kristana, nosilca bakle in vodjo navijaškega letala Pjongčang 2018 Tomaža Razingarja ter maskoto Olimpijskega komiteja Slovenije in lisjaka Foksija.

Pot bakle in olimpijci, ki bodo prisotni na dogodkih:

Sreda, 10. januar: Mojstrana (Park mojstranških olimpijcev); olimpijci: Jure Košir, Dejan Košir, Alenka Dovžan;

Četrtek, 11. januar: Jesenice (Dvorana Podmežakla); olimpijci: Alenka Dovžan, Edo Hafner, Jernej Slivnik, Zvone Šuvak, Drago Mlinarec, Ivan Ščap, Robert Kerštajn;

Petek, 12. januar: Tržič (Igrišče ob dvorani olimpijcev); olimpijci: Tomas Globočnik, Milena Kordež, Žan Košir, Bojan Križaj, Andrej Tavželj;

Ponedeljek, 15. januar: Celje (Glavni trg); olimpijci: Matjaž Debelak, Matjaž Zupan;

Petek, 19. januar: Velenje (Drsališče Velenje); olimpijec: Bernard Vajdič

Sreda, 24. januar: Maribor (Trg Leona Štuklja); olimpijka: Katja Koren Miklavec;

Petek, 26. januar: Črna na Koroškem (Trg pred Kulturnim domom)

Ponedeljek, 29. januar: Ljubljana (Pediatrična klinika in Univerzitetni rehabilitacijski institut Soča).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin