Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
19. 2. 2018,
16.30

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

2

Natisni članek

Pjongčang 2018 Anže Semenič Tilen Bartol Jernej Damjan Peter Prevc Peter Prevc

Ponedeljek, 19. 2. 2018, 16.30

6 let, 2 meseca

ODMEVI PO EKIPNI TEKMI SKAKALCEV

Prevc bi moral ostati še dva tedna, drugi krepko dlje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

2

"V slogu celotne sezone," je v imenu skakalne četverice nastop na olimpijski ekipni tekmi, ki je ob zmagi Norveške Sloveniji prinesel peto mesto, komentiral Peter Prevc.

Od našega poročevalca iz Pjongcanga | Foto:

Jernej Damjan je prepričan, da kolajna ni bila realen cilj. | Foto: Stanko Gruden, STA Jernej Damjan je prepričan, da kolajna ni bila realen cilj. Foto: Stanko Gruden, STA

Sanje o slovenski kolajni na ekipni tekmi so se v skakalnem središču Alpensia kot milni mehurček razblinile že po dveh skokih. Kmalu je postalo tudi jasno, da bo za Slovence tekma minila v znamenju boja za četrto mesto, medtem ko so si odličja rezervirali Norvežani, Nemci in Poljaki ter jih v tem vrstnem redu tudi osvojili. Sosedski boj za leseno kolajno so na koncu dobili naši severni sosedje, Peter Prevc, Jernej Damjan, Tilen Bartol in Anže Semenič pa so si na petem mestu vendarle prislužili tudi pohvale trenerja Gorana Janusa, ki je prav tako uvidel, da so bile stopničke kot zastavljeni cilj bolj želja kot realnost.

Peter Prevc je bil prvi mož skakalnega kvarteta. | Foto: Stanko Gruden, STA Peter Prevc je bil prvi mož skakalnega kvarteta. Foto: Stanko Gruden, STA Prevc: Če bi ostal še dva tedna …

"Moji skoki so bili boljši kot v soboto, tako da sem lahko zadovoljen. Rezultat? Vsi smo skakali v slogu celotne sezone in se tja tudi uvrstili. Škoda pa je, da nismo premagali Avstrijcev. Tudi celotne olimpijske igre so pri meni minile v znamenju celotne sezone. Stalno se lovim in ne najdem popolnih skokov. Ni mi bilo lahko. Sem pa vsako jutro, ko sem se prebudil, upal, da mi bo uspelo. Tako je šlo iz dneva v dan. Počasi sem napredoval. Kdo ve, morda pa bi lahko v Pjongčangu še kaj dosegel, če bi tu ostal še dodatna dva tedna," se je ob skorajšnjem slovesu od Južne Koreje in svojih tretjih olimpijskih iger na lasten račun pošalil Prevc. Drugi bi, kot kaže, morali bivanje v Pjongčangu podaljšati še za nekaj dni več.

Damjan se je obregnil ob medije

Še večje frustracije je ob poskusu zbliževanja z veliko napravo doživljal Jernej Damjan. Ko je pospravljal smuči, je priznal, da je v zadnjem tednu na odskočni mizi iskal različne prijeme, ki pa se pri daljavah niso kaj prida poznali. Tudi on je tokrat navdih našel v boju z Avstrijci, medtem ko je priznal, da so bile najboljše tri reprezentance tokrat v svoji ligi. "Kolajna? Mediji ste to napihovali. Merili ste na odličje. Realno pa … Saj v tej sezoni, če izvzamemo polete, ki so povsem druga disciplina, nismo bili stopničkam niti blizu. Pritisk je bil zaradi tega še toliko večji. Lahko bi govorili tudi o čem drugem. Ne le o kolajni," je dejal 34-letni Ljubljančan, vesel, da odhaja iz Pjongčanga, saj ga je tu motilo marsikaj. Od hrane do ležišč. Še najbolj pa skakalnica, ki je ni usvojil.

Tilen Bartol: se vidimo v Pekingu 2022? | Foto: Stanko Gruden, STA Tilen Bartol: se vidimo v Pekingu 2022? Foto: Stanko Gruden, STA

Debitanta napovedujeta vrnitev z višjimi cilji

Kako pa sta ekipno tekmo in olimpijski nastop v celoti doživela oba debitanta? "Občutki niso najboljši. Prvi skok je bil soliden, drugi ni bil dober. Zadovoljen ne morem biti. Sem pa vesel, da sem doživel olimpijske igre. Zdaj vem, kako je vse skupaj videti. Upam, da se bom vrnil na to tekmovanje, toda takrat z višjimi cilji in tudi boljšimi rezultati," je dejal Tilen Bartol, Anže Semenič pa ga je dopolnil: "Razočaran sem, saj ekipi nisem dal tistega, kar bi lahko. Že pred ekipno tekmo moji skoki niso bili na želeni ravni. To je bila zame nova izkušnja. Upam, da si bom zapomnil vsaj lepe stvari."

 
Ne spreglejte