Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2018,
15.27

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Pjongčang 2018 olimpijski hokejski turnir

Nedelja, 18. 2. 2018, 15.27

6 let, 2 meseca

OLIMPIJSKE IGRE, PJONGČANG, HOKEJSKI TURNIR, MOŠKI (5. DAN)

Slovenci dobili nasprotnika, na zmagovalca čaka eden od glavnih kandidatov za zlato!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48
Norvežani Nemci hokej Pjongčang 2018 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Končan je skupinski del olimpijskega moškega turnirja, ki so ga Slovenci končali na visokem šestem mestu med 12. reprezentancami. Slovenci se bodo v torek ob 8.40 po slovenskem času v repasažu za četrtfinale udarili z Norvežani. Zmagovalca v četrtfinalu (v sredo ob 8.40) čaka glavni kandidat za zlato odličje, Rusija, ki je Slovenijo v skupinskem delu premagala z 8:2. 

V četrtfinalu so poleg Rusov, ki so kot prvi napredovali v soboto, še neporaženi Švedi, ki so končali na prvem mestu skupinskega dela, neporaženi Čehi in Kanadčani, ki so po zmagi nad Južno Korejo napredovali kot najboljša druga reprezentanca.

Pari torkovega repasaža: Slovenija – Norveška, Finska – Južna Koreja, ZDA – Slovaška in Švica – Nemčija.

Lestvica po koncu skupinskega dela OI in pari repasaža

Slovenci so skupinski del končali na šestem mestu. V torek ob 8.40 se bodo udarili z Norvežani za četrtfinale. Če bodo zmagali, jih v četrtfinalu čakajo Rusi. | Foto: Stanko Gruden, STA Slovenci so skupinski del končali na šestem mestu. V torek ob 8.40 se bodo udarili z Norvežani za četrtfinale. Če bodo zmagali, jih v četrtfinalu čakajo Rusi. Foto: Stanko Gruden, STA

1. Švedska* (1D)
2. Češka* (2D)
3. Rusija* (3D)
4. Kanada* (4D)
…………………………………………………………..
5. Finska (5D)
6. Slovenija (6D)
7. ZDA (7D)
8. Švica (8D)
9. Nemčija (9D)
10. Slovaška (10D)
11. Norveška (11D)
12. Južna Koreja (12D)

*že v četrtfinalu


Pari repasaža, torek, 20. februar:

E1 (5D-12D): 13.10 Finska – Južna Koreja (zmagovalec E1 v 1/4-finalu proti 4D - Kanadi) 
E2 (6D-11D) 8.40 Slovenija – Norveška (zmagovalec E2 v 1/4-finalu proti 3D - Rusiji) 
E3 (7D-10D): 4.10 ZDA – Slovaška (zmagovalec E3 v 1/4-finalu proti 2D - Češki) 
E4 (8D-9D): 13.10 Švica – Nemčija (zmagovalec E4 v 1/4-finalu proti 1D - Švedski) 

Slovenci najprej nad Norvežane, zmagovalec pa nad Ruse

Če bodo Slovenci v torek premagali Norvežane, se bodo v sredo za polfinale pomerili z Rusi, ki so rise v skupini premagali z 8:2. | Foto: Guliverimage/Getty Images Če bodo Slovenci v torek premagali Norvežane, se bodo v sredo za polfinale pomerili z Rusi, ki so rise v skupini premagali z 8:2. Foto: Guliverimage/Getty Images

Slovenska reprezentanca, ki je imela v nedeljo prost dan, se bo v torek, če ne bo sprememb urnika, ob 8.40 za četrtfinale udarila z Norveško, ki je v nedeljo po kazenskih strelih klonila pred Nemci. Na zmagovalca tega para pa v sredinem četrtfinalu (8.40) že čakajo Rusi, ki so Slovenijo z 8:2 visoko premagali že v skupinskem delu. 

V repasažu bo imela na papirju najlažje delo Finska, čaka jo gostiteljica Južna Koreja, spet se bosta srečali stari znanki iz slovenske skupine ZDA in Slovaška (ZDA je zmagala z 2:1), Švicarji pa bodo palice prekrižali z Nemci.

Kako je šlo Sloveniji do zdaj proti Norveški?

Na zadnjem medsebojnem srečanju, maja lani na svetovnem prvenstvu v Parizu, so Slovenci z Norvežani izgubili z 1:5. Vikingi si pred tekmo z risi želijo izboljšati učinkovitost, saj so na treh tekmah zadeli le dvakrat. | Foto: Vid Ponikvar Na zadnjem medsebojnem srečanju, maja lani na svetovnem prvenstvu v Parizu, so Slovenci z Norvežani izgubili z 1:5. Vikingi si pred tekmo z risi želijo izboljšati učinkovitost, saj so na treh tekmah zadeli le dvakrat. Foto: Vid Ponikvar Slovenska in norveška reprezentanca sta se po podatkih Hokejske zveze Slovenije do zdaj srečali 14-krat. Slovenci so vknjižili osem zmag, remi in pet porazov. V zadnjem obdobju je bilo največ teh, medtem ko so večino zmag dosegli do leta 2008.

Od 14 tekem so štiri igrali na večjih tekmovanjih, in sicer leta 1998 na svetovnem prvenstvu skupine B, leta 2013, 2015 in 2017 pa so se z Vikingi srečali na svetovnem prvenstvu elite.

Leta 1998 so zmagali Slovenci (4:3), med elito pa vselej Norvežani. Leta 2012 v Stockholmu s 3:1, leta 2015 v Ostravi s 3:1 in lani v Parizu s 5:1.

Neporaženi Čehi in Švedi ter Kanadčani so se v četrtfinalu pridružili Rusom

Čehi so z zmago nad Švico osvojili prvo mesto skupine A in napredovali v četrtfinale. | Foto: Reuters Čehi so z zmago nad Švico osvojili prvo mesto skupine A in napredovali v četrtfinale. Foto: Reuters Na jutranji tekmi je Nemce v drugi tretjini v vodstvo popeljal Patrick Hager, Norvežanom je izenačenje v 46. minuti prinesel Alexander Reichenberg, novega zadetka do konca 60 minut niti v podaljšku ni bilo, tako da so odločali kazenski streli, v katerih so bili spretnejši Nemci.

Po zmagi Češke nad Švico je bilo jasno, da so si Čehi priigrali prvo mesto v skupini in že napredovali v četrtfinale. Čehe je v osmi minuti v vodstvo popeljal Michal Repik, v 15. pa je izenačil Thomas Rufenacht.

Čehi so zmagali s tremi zadetki v zadnjem delu srečanja - kar dvema v prazno mrežo, saj so Švicarji po zadetku za vodstvo Dominika Kubalika izenačenje lovili brez vratarja. Tako je Roman Červenka v 59. minuti z zadetkom v prazen gol zvišal na 3:1, Repik pa je 50 sekund pred koncem ponovil vajo in postavil končnih 4:1.

Aktualni svetovni prvaki Švedi so najboljša reprezentanca skupinskega dela. Na treh tekmah so trikrat zmagali, osvojili vseh devet mogočih točk in prejeli le en zadetek. | Foto: Reuters Aktualni svetovni prvaki Švedi so najboljša reprezentanca skupinskega dela. Na treh tekmah so trikrat zmagali, osvojili vseh devet mogočih točk in prejeli le en zadetek. Foto: Reuters Suvereno, brez poraza in z le enim prejetim zadetkom na treh tekmah, so v četrtfinale napredovali tudi Švedi, ki so na nordijskem boju za prvo mesto skupine odpravili Fince in si zagotovili prvo mesto na novi lestvici.

Pričakovano so zmagali tudi Kanadčani in si po zmagi nad Južno Korejo (4:0) zagotovili napredovanje v četrtfinale kot najboljša druga reprezentanca. 

 

 

Za potek tekme kliknite na rezultat tekmovalnega para in incidents, za postavo na lineups

Lestvica skupine A:

 

 

Lestvica skupine C:

 

 

Lestvica skupine B:

 
Ne spreglejte