SiolNET. Sportal ZOI
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Prizorišče XXIII. zimskih olimpijskih iger

Hokejski dvorani - Gangneung in Kwandong

0

termometer

Gangneung Hockey Center
Foto: Getty Images

Športniki z različnih koncev sveta, izbrani v olimpijske reprezentance za Pjongčang, bodo od 9. do 25. februarja na olimpijskih igrah tekmovali na 13 prizoriščih. Ta so posejana na dveh delih, gorskem in obmorskem. Predstavljamo hokejski dvorani Gangneung in Kwandong.

Hokejski dvorani Gangneung in Kwandong

Hokejski boji na olimpijskih igrah bodo potekali v dveh dvoranah, ki ležita v obmorskem delu. Osrednja je Gangneung v mestu Gangneung, v kateri bodo potekali tudi boji za odličja. Graditi so jo začeli leta 2014, odprli pa leta 2017. Takrat so jo preizkusila tudi slovenska dekleta, ki so tekmovala na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji.

Kwandong - druga, manjša hokejska dvorana. Kwandong - druga, manjša hokejska dvorana. Foto: Getty Images Februarja bodo v 90 milijonov vredni dvorani, ki sprejme okoli deset tisoč gledalcev, igrali tudi člani slovenske hokejske reprezentance.

Ti bodo drsali tudi v drugi hokejski dvorani v Gangneungu. Kwandong je dvorana katoliške univerze Kwandong, ki so jo pred olimpijskimi igrami povsem prenovili. V njej si tekme lahko ogleda šest tisoč ljubiteljev najhitrejše ekipne igre na svetu. Po koncu olimpijskih iger jo bodo uporabljali člani univerze.

Pogled iz zraka - dvorana Gangneung:

Pogled iz zraka - dvorana Kwandong:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin