Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 2. 2022,
4.00

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,97

7

Natisni članek

medalja zimske olimpijske igre olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Nika Križnar Nika Križnar Urša Bogataj Urša Bogataj

Ponedeljek, 7. 2. 2022, 4.00

2 leti, 2 meseca

ZOI, SREDNJA SKAKALNICA, TEKMA MEŠANIH EKIP

Slovenija se veseli nove zlate medalje, a še ne naša ekipa

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,97

7

Skakalci mešana ekipa | Nova slovenska medalja je danes na tekmi mešanih ekip v smučarskih skokih realna. Slovenija je celo favorit za zlato odličje. | Foto Guliverimage

Nova slovenska medalja je danes na tekmi mešanih ekip v smučarskih skokih realna. Slovenija je celo favorit za zlato odličje.

Foto: Guliverimage

Na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu ima danes Slovenija trdno osnovo za novo odličje. Ob takšnih skokih, ki so jih prikazali slovenske skakalke in skakalci na posamičnih preizkušnjah, bi na tekmi mešanih ekip, ki se bo začela ob 12.45, lahko osvojila celo novo zlato medaljo. A se v našem taboru zavedajo, da bodo morali vlogo favorita upravičiti na skakalnici. Slovenija bo stiskala pesti za Niko Križnar, Timija Zajca, Uršo Bogataj in Petra Prevca.

Peter Prevc
Sportal Prevcu do kolajne zmanjkalo pol točke, smukači brez tekme
Urša Bogataj
Sportal Sanjski dan: Bogatajeva olimpijska prvakinja, Križnarjeva bronasta!

Urša Bogataj je v soboto spisala zgodovino in kot prva Slovenka na zimskih olimpijskih igrah osvojila zlato skakalno medaljo. Družbo ji je na odru delala Nika Križnar, ki se je veselila bronastega odličja. Dan kasneje se je s tretjo medaljo spogledoval Peter Prevc. Po prvi seriji je bil virtualno srebrn, na koncu pa za pičle 0,5 točke izgubil boj in pristal na nehvaležnem četrtem mestu.

Drugi najboljši slovenski skakalec na posamični tekmi je bil z odličnim drugim skokom Timi Zajc, ki je z 18. napredoval na deveto mesto. Posledično si je priskakal vstopnico za tekmo mešanih ekip, ki bo danes ob 12.45.

Ključno razliko bi morali narediti prijateljici

Slovenija je osrednji favorit za zlato medaljo, če upoštevamo skupek dosežkov deklet in fantov na posamičnih preizkušnjah. Zlasti ker ima naša država dve skakalki v samem vrhu, medtem ko druge države nimajo dveh tako razpoloženih deklet. In največja razlika se dela prav v ženskih vrstah.

Nemčija ima denimo le srebrno Katharino Althaus, medtem ko je bila Selina Freitag daleč na 22. mestu. Avstrija kot naslednja velesila bo pri dekletih v ogenj poslala Liso Eder in izkušeno Danielo Iraschko-Stolz, ki sta po številu točk na osmem oziroma dvanajstem mestu krepko zaostali za slovenskima prijateljicama. Japonska skakalna kraljica Sara Takanaši prav tako ni bila kos našima dekletoma, Juki Ito je bila denimo šele trinajsta. Norveški skakalki Silje Opseth in Anna Odine Ström tudi nista bili dorasli tekmici našima.

Slovenski kraljici Urša Bogataj in Nika Križnar sta blesteli na posamični tekmi. Kaj bosta prikazali danes na tekmi mešanih ekip? | Foto: Anže Malovrh/STA Slovenski kraljici Urša Bogataj in Nika Križnar sta blesteli na posamični tekmi. Kaj bosta prikazali danes na tekmi mešanih ekip? Foto: Anže Malovrh/STA

Zanimiva zna biti zgodba Rusije. Fanta Jevgenij Klimov in Danil Sadrejev presenečata na srednji skakalnici, saj sta zasedla peto in osmo mesto, prav tako sta konkurenčni Irina Avakumova in Irma Mahinija.

Pri moških takšnih odstopanj med najboljšimi ni. Krog favoritov za odličja je bil namreč pred začetkom posamične preizkušnje zelo širok. Malenkosti so odločale, na koncu pa je največ pokazal Japonec Rjoju Kobajaši.

Če bo šlo vsaj približno tako, kot bi moralo iti, in ne bo večjih pretresov, bi se morala Slovenija danes veseliti nove, najverjetneje celo zlate medalje. Tega se zavedata tudi glavna trenerja Zoran Zupančič in Robert Hrgota, ki verjameta, da bo naša reprezentanca opravila svoj del posla, kot mora, in spet razveselila prebivalce majhne Slovenije.  

"Vemo, da smo zelo močni, da smo glavni favoriti. Verjamem, da vsi od nas pričakujejo zlato kolajno. Na nas je, da se s tem ne obremenjujemo ter se zberemo, kot smo se na posamični tekmi. S takšnimi skoki nas ne sme nič skrbeti," je za STA povedal Hrgota.

Peter Prevc
Sportal Po veliki drami in smoli Petra Prevca so se pogledi usmerili proti sodnikom
Ne spreglejte