Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 1. 2022,
12.22

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

7

Natisni članek

Martin Čater Peking 2022 Peking 2022

Nedelja, 30. 1. 2022, 12.22

2 leti, 2 meseca

Martin Čater ostaja doma

Nov šok: Čater brez Pekinga, za Koširja slabo poskrbljeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

7

Martin Čater Beaver Creek | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Iz slovenskega olimpijskega tabora prihaja slaba novica. Martin Čater, slovenski alpski smučar, je bil v nedeljo zjutraj na PCR-testu pozitiven na koronavirus. Tako je njegov olimpijski nastop na Kitajskem izgubljen.

Martin Čater | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Martina Čatra ne bo na letalu

Za manjšim delom olimpijske reprezentance Slovenije je nekaj mirnejših dni na prizorišču olimpijskih iger. Obe vasi, v katerih bodo bivali slovenski olimpijci, se počasi polnita. V hribovitem delu Džangdžjakovu ter nižjem predelu Yanqing je vse pripravljeno na začetek največjega športnega dogodka.

Tudi vodstvo slovenske odprave je v nizkem štartu saj se bodo v ponedeljek v spodnjo vas naselili alpski smučarji, v hriboviti del pa prihaja del deskarske ekipe. Na letalu za Peking pa ne bo alpskega smučarja Martina Čatra, ki je bil v nedeljo zjutraj na PCR-testu pozitiven na koronavirus. Tako je njegov olimpijski nastop na Kitajskem izgubljen. Moški smuk je na sporedu že v nedeljo, šestega februarja.

Na prizorišče iger je pred dnevi prispela ekipa tekačev in tekačic na smučeh, ki so že opravili s prvimi uradnimi treningi. Veseli in motivirani so se podali svoji olimpijski izkušnji naproti, saj so zaenkrat vsi brez težav prestali teste na novi koronavirus.

Žan Košir se počuti dobro, a njegovi testi so še vedno pozitivni. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Žan Košir se počuti dobro, a njegovi testi so še vedno pozitivni. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Žan Košir se počuti dobro in upa na čim hitrejšo vrnitev v olimpijsko vas

Stanje pri deskarju Žanu Koširju, ki je takoj ob prihodu v olimpijsko vas moral to zapustiti in se zaradi pozitivnega testa na koronavirus preseliti v izolacijski hotel, je zaenkrat nespremenjeno. Olimpijec ostaja v hotelu in upa na čim hitrejšo vrnitev v olimpijsko vas in med ostale člane reprezentance.

Peking dobrodošlica | Foto: Reuters Foto: Reuters Pogoji v posebnem hotelu niso najboljši

Žan je v izolaciji od četrtka, 27. februarja, dalje, kjer vsako jutro opravi PCR-test, ki zaenkrat še ni pokazal negativnega rezultata. Če so organizatorji pred začetkom iger zatrjevali, da bo za tiste, ki bodo pozitivni na koronavirus, v izolacijskih hotelih dobro poskrbljeno, pa se je izkazalo, da razmere niso ravno idealne. Enolična hrana, slaba internetna povezava in nič dodatne zdravniške oskrbe pri športnikih in ostalih, ki bivajo v hotelu, povzroča slabo voljo.

Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije, ki je s športnikom neprestano na vezi, je Mednarodni olimpijski komite takoj opozorilo na stanje v hotelu. Situacija se izboljšuje, vendar pogoji še vedno niso optimalni. S športnikom je na vezi tudi zdravnik olimpijske reprezentance dr. Matjaž Turel, ki prihaja v Peking v ponedeljek, 31. januarja.

Peking dobrodošlica
Sportal OI Peking: Še 23 novih primerov okužb
Meta Hrovat
Sportal Po vrsti razočaranj bi si želela odgovorov, a ...
Peking 2022
Sportal Kitajska prepričana, da želijo ZDA motiti potek iger v Pekingu
Ne spreglejte