Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 2. 2022,
10.01

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80

3

Natisni članek

padec veleslalom alpsko smučanje Peking 2022 Peking 2022 zimske olimpijske igre Peking 2022 Nina O'Brien

Ponedeljek, 7. 2. 2022, 10.01

2 leti, 2 meseca

Padec Nine O'Brien

Grozljiv padec skazil olimpijske sanje nesrečne Američanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80

3

Nina O'Brien | Nina O'Brien je grdo padla. | Foto Guliverimage

Nina O'Brien je grdo padla.

Foto: Guliverimage

Prva olimpijska preizkušnja v alpskem smučanju je postregla z razburljivim veleslalomskim razpletom, v katerem je bila na koncu najmočnejša prva veleslalomistka sezone Sara Hector. Na zahtevni postavitvi in podlagi je imelo v drugi vožnji težave kar nekaj tekmovalk, najbolj pa jo je skupila Američanka Nina O'Brien, ki je pred ciljem grdo padla in nemočno obležala v ciljnem izteku.

Meta Hrovat
Sportal Meta Hrovat ostala brez odličja, olimpijski naslov na Švedsko

Prvi komplet medalj so v Pekingu danes razdelili tudi med alpske smučarke. Najhitreje je v seštevku obeh voženj smučala Švedinja Sara Hector, ki sta se ji najbolj približali Italijanka Federica Brignone in Švicarka Lara Gut-Behrami. Tekmovalke so imele kar nekaj težav. Ne le nova proga, tudi snežna površina je bila posebna. Vsa prizorišča so pokrita z umetnim snegom. Sneg je drugačen kot v Evropi in tekmovalke presenetijo odzivi smučk na tej podlagi. Proga v Jančingu pa je pustila tudi temen madež, saj je grdo padla Američanka Nina O'Brien. Že pred njo jo je skupila Francozinja Tessa Worley, nato pa se je po progi spustila šesta po prvi vožnji O'Brienova. 

Štiriindvajsetletna smučarka, ki je bila tako kot Meta Hrovat v boju za odličje, je v finalu agresivno krenila po progi, nato pa je pri zadnjih vratcih izgubila nadzor nad smučmi, grdo jo je raztegnilo, zatem pa je obležala v ciljnem izteku, hitro pa se je prijela za levo nogo. Takoj ji je na pomoč priskočilo tudi zdravniško osebje. Tekma je bila zaradi padca prekinjena za 15 minut, Američanko pa so nato odnesli na nosilih.

Po prvih informacijah naj bi utrpela hujše poškodbe leve noge, med drugim naj bi imela poškodbo gležnja, na kar nakazujejo tudi fotografije nesrečnega padca. Kot so še sporočili iz ameriškega tabora, je bila O'Brienova po padcu pri zavesti in odzivna. "Zelo je močna in mirna. Borka je. Bila je zaskrbljena, da je zaradi nje predolgo prekinjena tekma. Želela pa je tudi vedeti, kako hitro je smučala," so sporočili iz ameriške reprezentance. To so bile sicer prve olimpijske igre za nesrečno 24-letno smučarko.

foto: Reuters/Guliverimage:

Fotogalerija
1 / 5

Po padcu O'Brienove in odstopu Mikaele Shiffrin v prvi vožnji je bila na koncu najboljša Američanka Paula Moltzan na 12. mestu.

Preberite še:

Bogataj Križnar Prevc Zajc
Sportal Slovenci do naslova olimpijskih prvakov, Hrovatova in Kline med deseterico
Beat Feuz
Sportal Feuz zmagovalec olimpijskega smuka, Kline zadovoljen in ponosen
Ne spreglejte