Zmaga v Avstrijo, Slovenija peta

Na poletni VN Hinterzartna so se mešane ekipe pomerile na drugi tekmi. Zmaga je odšla v Avstrijo, drugo mesto Japoncem, tretje Nemcem. Slovenska četverka je pristala na petem mestu.
Zmaga v Avstrijo, Slovenija peta

Karavana smučarskih skakalcev se je ustavila v Hinterzartnu, kjer je potekala druga tekma mešanih ekip. Tokrat so zanesljivo slavili Avstrijci (1026,9), pred Japonci (1000,8) in Nemci (967,2). Slovenska četverka v zasedbi Katja Požun, Maja Vtič, Robert Kranjec in Peter Prevc je s petim mestom (911,9) izboljšala deveto mesto z zgodovinske premierne tekme v Courchevelu.

Slovenci so bili tudi po prvi seriji na petem mestu s 451,7 točke, vodili pa so Avstrijci (502,8) pred Japonci (486,1) in Nemci (485,9).

Jacqueline Seifriedsberger, Daniela Iraschko, Michael Hayboeck in Gregor Schlierenzauer so bili tokrat za konkurenco premočni. Severni sosedje so vodili že po "prvem polčasu", v drugo pa z rutiniranimi skoki obranili prednost. O tem, da so bili tokrat premočni za vse nasprotnike, govori tudi podatek, da bi Iraschkova zmagala, če bi tekma štela za posamične točke; pri moških je bil kot posameznik najboljši Nemec Andreas Wank, ki je imel s 103,5 metra tudi najdaljši skok dneva. "Veselim se že, da se bomo tudi pozimi vrnile na to skakalnico. Res je bilo lepo tekmovati v lepem vremenu in pred navdušenimi gledalci," je po uspehu dejala najboljša avstrijska skakalka Iraschkova.

Na zmagovalnem odru so se jim pridružili zmagovalci nedavne prve mešane ekipne tekme v francoskem Courchevelu Japonci Sara Takanaši, Kaori Ivabuči, Reruhi Šimicu in Juta Vatase ter Nemci Ulrike Graessler, Carina Vogt, Richard Freitag, Andreas Wank. Pred Slovenci so tekmo na četrtem mestu končali še Kanadčani z 918,1 točke.

V slovenski ekipi je večer sicer odlično pričela Katja Požun, ki je v prvi seriji pristala pri 100 metrih in svojo ekipo popeljala do vodstva. Maja Vtič, Robert Kranjec in Peter Prevc pa zatem niso izvedli tako dolgih skokov; Kranjec je najdlje pristal pri 95,5 metra, Prevc pa dvakrat pri 91 (fantje so skakali z devet mest nižjega naleta kot dekleta). V drugi seriji so bili Slovenci nekaj časa že četrti, a brez pravih možnosti za preboj med prve tri, nazadnje pa so tekmovanje končali tam, kjer so že bili po prvi polovici.

V nedeljo bo v Hinterzartnu še posamična tekma skakalcev za poletno veliko nagrado, nastopilo bo pet Slovencev, Robert Kranjec, Dejan Judež, Matjaž Pungertar, Peter Prevc in Jurij Tepeš.

Tekma mešanih ekip - Hinterzarten

1. Avstrija 1026,9 točk 2. Japonska 1000,8 3. Nemčija 967,2 4. Kanada 918,1 5. Slovenija 911,9 6. Francija 906,9 7. Norveška 893,6 8. ZDA 867,5

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano