Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 10. 2020,
11.11

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec

Sobota, 3. 10. 2020, 11.11

3 leta, 6 mesecev

Zimska alpska sezona

Zlata lisica in Vitranc tudi na posodobljenem koledarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Zlata lisica Maribor veleslalom | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Alpski smučarji bodo čez dva tedna z veleslalomom v Sőldnu odprli sezono 2020/21 svetovnega pokala. Zaradi novega koronavirusa je odpadla severnoameriška turneja belega cirkusa. Na novem, posodobljenem tekmovalnem koledarju, ki ga bo predsedstvo Mednarodne smučarske zveze potrjevalo prihodnji teden, ostajata tako Zlata lisica kot Vitranc.

Na ledeniku Rettenbach se bodo na uvodnem veleslalomu sezone 17. oktobra, en teden prej kot običajno, najprej pomerile alpske smučarke, nato pa bo 18. oktobra sledila še moška veleslalomska preizkušnja.

Na startu veleslalomske ledeniške uverture bo šest Slovencev: Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Neja Dvornik, Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki je lani nad Söldnom skočil na tretje mesto.

Po Sőldnu bo sledil skoraj enomesečni premor, ko se bo karavana 13. in 14. novembra znova ustavila v Avstriji (Lech/Zürs) na nočnem paralelnem veleslalomu.

Nato se bodo poti žensk in moških razšle. Alpske smučarke čaka še novembra v Leviju na Finskem dvojni slalomski spored, alpski smučarji pa se bodo decembra za dalj časa zadržali v Savojskih Alpah v Val d'Iseru na dveh veleslalomih ter na smuku in superveleslalomu.

Vrhunec sezone bo februarsko svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo, ki bo od 8. do 21. februarja. | Foto: Gulliver/Getty Images Vrhunec sezone bo februarsko svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo, ki bo od 8. do 21. februarja. Foto: Gulliver/Getty Images

Vrhunec svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo

Vrhunec sezone bo februarsko svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo od 8. do 21. februarja, sezona pa se bo sklenila s finalom svetovnega pokala, ki bo od 17. do 21. marca v Lenzerheideju.

Razen poti alpskih smučark v Yanqing na Kitajskem, kjer bo ženska generalka v hitrih disciplinah za olimpijske igre, ki bodo leta 2022 na Kitajskem, ni načrtovanih drugih poti na druge celine. Vse preostale tekme bodo tako na stari celini.

Na sporedu sta tudi, kot je bilo že predvideno, slovenski postaji Zlata lisica v Mariboru z ženskim veleslalomom in slalomom 16. in 17. januarja, ter pokal Vitranc v Kranjski Gori z moškim veleslalomom in slalomom 13. in 14. marca.

Alpski smučarji imajo na provizoričnem sporedu 39 preizkušenj, alpske smučarke 35. V svetovnem pokalu ni nobene preizkušnje v alpski kombinaciji, edina tekma v tej disciplini bo na svetovnem prvenstvu.

Na koledarju alpskih smučark je osem smukov, sedem superveleslalomov, devet veleslalomov, devet slalomov in dve paralelni tekmi.

Moški imajo devet smukov, sedem superveleslalomov, deset veleslalomov, 11 slalomov in dve paralelni tekmi.

Žan Kranjec
Sportal Boj za globus se začenja z napadom na ledeniško zmago
Ne spreglejte