Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2013,
22.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze

Sobota, 12. 1. 2013, 22.12

8 let

Zgodovinska zmaga Tine Maze!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska alpska smučarka Tina Maze je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal v St. Antonu. To je njena prva superveleslalomska zmaga v karieri. Ilka Štuhec in Vanja Brodnik brez točk.

Tina Maze je znova dokazala, da je trenutno najboljša smučarka na svetu. Po četrtem mestu na sobotnem smuku je na superveleslalomu v avstrijskem St. Antonu premagala vse konkurentke ter se veselila prve superveleslalomske zmage za svetovni pokal v karieri. S tem je postala šesta smučarko, ki je zmagala v vseh petih alpskih disciplinah. Pred tem je to uspelo Avstrijki Petri Kronberger, Švedinji Pernilli Wiberg, njeni rojakinji Anji Pärson, Američanki Lindsey Vonn in Hrvatici Janici Kostelić. Mazejeva je imela spet nekaj športne sreče s stotinkami, saj je Avstrijko Anno Fenninger prehitela zgolj za štiri. Smučarki sta bili razred zase, saj je Švicarka Fabienne Suter na tretjem mestu zaostala že skoraj sekudno (+0,99). Američanka Lindsey Vonn je bila z zaostankom natančno sekunde četrta, Nemka Maria Höfl-Riesch pa peta (+1,09). Nastopili sta še dve Slovenki, ki pa nista osvojili točk. Ilka Štuhec je bila 31. (+3,39), Vanja Brodnik pa je odstopila.

"Neverjetno, ostala sem brez besed. Verjela sem sicer vase in v to, da lahko zmagam, ker v tej zimi resnično smučam zelo dobro. Lepo je biti v tem prestižnem klubu," je takoj po tekmi dejala Mazejeva. V minuli zimi ni stopila na zmagovalne stopničke pokala. To ji je pred to sezono zadnjič uspelo 18. marca 2011 na finalu v švicarskem Lenzerheideju, ko si je s svojo prvo slalomsko zmago zagotovila tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark. Uspeh je v prejšnji zimi nadgradila s skupnim drugim mestom, sedaj pa je na poti, da kot prva alpska smučarka ali smučar iz Slovenije osvoji tudi veliki kristalni globus.

Črnjanka je s šesto zmago v sezoni in 17. v karieri že trinajstič v letošnji sezoni stopila na zmagovalne stopničke, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa ima že 1289 točk in kar 545 točk prednosti pred drugourvščeno Höfl-Rieschevo.

Ne spreglejte