Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
14. 8. 2012,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Kranjec Jurij Tepeš Katja Požun Maja Vtič

Torek, 14. 8. 2012, 15.27

8 let

Zgodovinska tekma Japonski, Slovenija skromna deveta

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na premierni tekmi mešanih ekip v Courchevelu se slovenska skakalca in skakalki niso najbolje znašli. Zasedli so deveto mesto. Zgodovinske zmage se je veselila japonska zasedba.

Nekako je bilo čutiti negotovost pred zgodovinsko prvo tekmo mešanih ekip v smučarskih skokih, na kateri je nastopilo trinajst ekip. Pravilo veleva, da iz vsake države nastopata po dva skakalca in skakalki. Glavna trenerja slovenskih reprezentanc Goran Janus in Matjaž Triplat sta se odločila za Roberta Kranjca, Jurija Tepeša, Katjo Pužun in Majo Vtič. Pričakovati je bilo, da se bo četverica naših tekmovalcev potegovala za vidnejše uvrstitve, vendar se jim skoki niso ravno posrečili. Tepeš je v svoji skupini dosegel šesti rezultat (84,5 m), dekleti osmega (83,5 in 83 m), Kranjec pa šele enajstega (88 m) in po prvi seriji je bila Slovenija na osmem mestu.

V drugi seriji našim predstavnikom ni uspelo izboljšati uvrstitve in so tekmovanje končali celo na devetem mestu, kar je nekoliko pod pričakovanji, saj imajo brez kančka dvoma kakovost za višji domet. Požunova (84,5 m) je bila v svoji skupini nato sedma kakor tudi Vtičeva (84), Tepeš (85) je bil vnovič šesti, Kranjec (85) pa deveti.

Najbolj homogeni so na prvi tekmi mešanih ekip delovali Japonci. Po prvi seriji je sicer vodila Avstrija in to na račun dobrih skokov Daniele Iraschko in Jacqueline Seifdriedsberger (91,5 in 94 m), a so naši severni sosedje – moška predstavnika sta bila ob odsotnosti najboljših David Zauner in Michael Hayböck - v drugo potem padli za dve mesti. Zato pa so bolje nastopili Japonci. Najbolj sta bila razpoložena pričakovano Sara Takanashi in Yuta Watase. Sara je bila v prvi seriji daleč pred vsemi, potem ko je skočila 90,5 metra in prehitela drugo Iraschkovo za slabih šest točk. Na koncu so za slabi dve točki prehiteli Nemce, ti pa za vsega pol točke nato Avstrijo.

Pri Nemcih sta moška predstavnika (Pascal Bodmer in Andreas Wank) odlično opravila svoj posel (88,5 in 92,5 m), bila celo najboljša v svojih skupinah v prvi seriji. Bodmer je bil najboljši tudi v drugi (95 m), Wank (89) pa je v svoji skupini zaostal le za Norvežanom Tomom Hildejem. Ženski predstavnici nista povsem sledili moški populaciji, sicer bi Nemci suvereno osvojili prvo mesto.

V soboto bo na sporedu druga tekma mešanih ekip v Hinterzartnu, še prej pa čakata tako dekleta kot fante posamični preizkušnji v Courchevelu. Obe bosta na sporedu v sredo.

Ne spreglejte