Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
4. 12. 2013,
13.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Katja Požun Ema Klinec Ema Klinec

Sreda, 4. 12. 2013, 13.54

7 let, 12 mesecev

Želijo si stopničke. Na Norveškem debi nadarjene Eme Klinec.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Največja želja slovenskih skakalk je, da bi se v novi sezoni zgodil tako želen in pričakovan preskok. Na oder za zmagovalke. Na prvi tekmi bo nastopila tudi nadarjena Ema Klinec.

Najboljša slovenska posameznica je bila tudi v pretekli zimi Katja Požun. Na koncu je bila šesta skakalka na svetu. Pohvalila se je z najboljšo uvrstitvijo. Na Ljubnem je bila pred domačimi navijači med drugim četrta, čeprav si je želela skočiti še višje, kot ji je to uspelo pred dvema sezonama v Hinzenbachu, kjer je bila tretja. Za zdaj kot edina Slovenka.

Ravno stopničke so velika želja slovenskih skakalk v novem tekmovalnem obdobju, ki ga začenjajo pod vodstvom Jožeta Berčiča, ki je nasledil Matjaža Triplata. Z novimi trenerskimi prijemi bodo skušale svoje uvrstitve izboljšati tudi preostale slovenske skakalke. Špela Rogelj je bila enajsta skakalka zime, Urša Bogataj štirinajsta, Eva Logar petnajsta, Maja Vtič šestnajsta, povratnica po operaciji kolena Anja Tepeš sedemnajsta, do točk pa se je dokopala tudi Barbara Klinec.

Njena sestra Ema Klinec, ki je stara komaj petnajst let in velja za enega največjih skakalnih biserov pri nas, pa se bo karavani priključila letos. In to že na prvi tekmi. Neobremenjena skakalka SSK Alpina Žiri je prvič in za zdaj edinkrat nastopila v konkurenci najboljših poleti na grand prixu v Courchevelu, kjer je presenetila in premagala prav vse, vključno s Saro Takanaši in Sarah Hendrickson.

Ta rezultat ji za zdaj daje tudi prednost pred preostalimi skakalkami za tekmo mešanih ekip, ki bo na sporedu v petek. Skupaj s Požunovo naj bi tvorili ženski del tandema, a bodo treningi skokov v Lillehammerju dali dokončno sliko, poudarja Berčič.

Bo pa sezona za ženske skakalke nekaj posebnega. Prvič v zgodovini se bodo namreč potegovale za olimpijske medalje, čakata pa jih tudi dva nastopa pred domačim občinstvom – januarja na Ljubnem in marca v Planici.

Ne spreglejte