Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
14. 3. 2016,
20.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Stefan Kraft Johan Andre Forfang Planica Planica Letalnica bratov Gorišek

Ponedeljek, 14. 3. 2016, 20.48

7 let, 12 mesecev

"Že pri nas v Avstriji je bilo skoraj več slovenskih zastav, zato v Planici pričakujem norišnico"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Planica ima v skakalnem svetu posebno noto in tekmovalci se nadvse veselijo leteti na Letalnici bratov Gorišek. Letos ni nobena izjema, prav vsi pa si želijo skočiti ekstremno daleč.

V preteklosti je Letalnica bratov Gorišek veljala za zelo strašljivo, saj so skakalci leteli visoko nad hrbtiščem, zdaj, ko je prenovljena, pa mnogi pravijo, da je letenje na njej kot vožnja po avtocesti.

Lani sta bila osrednja junaka poletov v Planici Peter Prevc in Jurij Tepeš , ki sta vsak po enkrat zmagala. Peter je prvi dan celo postavil rekord naprave, ta zdaj znaša 248,5 metra, z reprezentančnimi kolegi pa se je veselil tudi ekipne zmage.

Dobro se je na največji slovenski skakalni napravi znašel Avstrijec Stefan Kraft. Prvi dan je stopil na tretjo stopničko odra za zmagovalce in se med drugim tudi veselil 240-metrske daljave, v nedeljo pa je bil peti.

"Planica bo spet eden od vrhuncev. Prav vsi se je že veselimo. Spomini na lansko leto so pozitivni. Naprava je popolno konstruirana. Rad bi čim večkrat poletel prek 200 ali 220 metrov. In da bi bil morda spet na stopničkah. Atmosfera bo zagotovo senzacionalna. Že na Kulmu je bilo skoraj več slovenskih zastav kot avstrijskih. V Planici bo norišnica," je Kraft sklenil v smehu in dal vedeti, da zaradi našega skakalnega šampiona Prevca v Sloveniji vlada veliko zanimanje za skoke.

Zadnji zmagovalec tekme za svetovni pokal bi rad blestel tudi v Planici

Slovenski navijači so najprej z našo trobojnico naredili pravo kuliso na novoletni turneji v Bischofshofnu, novo pa pričarali na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu.

Velike načrte ima v Planici tudi zadnji zmagovalec tekme za svetovni pokal. Norvežan Johan Andre Forfang je v Titisee-Neustadtu v Nemčiji, kjer je naprava nekoliko večja, pokazal, da je v dobri formi in se lahko nadeja dobrih uvrstitev tudi v Planici, kjer bodo kar tri posamične tekme (v četrtek bodo nadomeščali odpadlo v Titisee-Neustadtu), v soboto pa tudi ekipna.

"Planice se že zelo veselim. Atmosfera bo izjemna, letalnica pa je fantastična. Rad letim, hkrati pa nam Planica dobro dene. Lahko bomo daleč leteli. Upam, da bom tudi v Planici prikazal dobro raven skakanja in se bom potegoval za najvišje uvrstitve. Jasno je, da bi rad skočil zelo daleč," pa je pred prihodom v dolino pod Poncami, kjer bo v sredo preizkus letalnice, dejal Forfang.

Ne spreglejte