SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žan Kranjec po najboljši slovenski rezultat v Söldnu

4

termometer

Potem ko se ženski reprezentanci sobotni nastop v Söldnu ni najbolj posrečil, bo priložnost za najboljši slovenski rezultat tedna iskal Žan Kranjec.

Čeprav še vedno velja za smučarja s skromno kilometrino v svetovnem pokalu, ki se je lani ob prvih točkah med elito večinoma kalil na tekmah nižje ravni, pa 21-letni Žan Kranjec vendarle priznava, da je napočil trenutek za preboj v najmočnejši konkurenci. "Čutim, da sem dozorel za večjo stabilnost v svetovnem pokalu. Letvice sicer ne želim postavljati previsoko, vseeno pa menim, da bi se v novi sezoni v veleslalomu moral stalno uvrščati med dobitnike točk, kot pika na i pa ni izključen niti kakšen vrhunski rezultat," pravi Kranjec, ki zelo nerad govori o konkretnih rezultatih.

"Bolj kot rezultat me zanimajo vožnje. Če bom pokazal tisto, kar znam in zmorem, bom zanesljivo zadovoljen tudi z rezultatom. Priznam pa, da bom razočaran, če sezone ne bom začel med dobitniki točk," pravi najvidnejši predstavnik novega slovenskega rodu, ki bi nemara v nedeljo lahko presegel celo 22. mesto Tine Maze. Za Črnjanko je bilo to seveda razočaranje, zanj bi bil to najboljši rezultat v karieri in spodbuden začetek nove zime.

"Moja štartna številka ponuja priložnost za napad. Progo sicer spoštujem, a se je ne bojim. Vem, da lahko največ storim v strmejšem delu. S tega pa moram nato prenesti dovolj hitrosti za ciljni del. Po zadnjih treningih imam dober občutek. Zdaj moram to pokazati še na tekmi," pravi član ljubljanskega Novinarja, ob katerem bo v nedeljo nastopil še Mišel Žerak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin