Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 2. 2015,
21.03

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Nejc Dežman Špela Rogelj Maja Vtič Goran Janus Stane Baloh Falun

Nedelja, 22. 2. 2015, 21.03

1 leto, 1 mesec

Zadovoljni in nezadovoljni slovenski obrazi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po osvojenem petem mestu na tekmi mešanih ekip so bili v slovenskem taboru odzivi različni. Glavni trener ženske reprezentance je na svetovnem prvenstvu pričakoval boljše predstave njegovih izbrank.

Po slabšem petku in soboti je skušala slovenska četverica na tekmi mešanih ekip popraviti vtis. Ženski del ekipe sta tvorili Maja Vtič in Špela Rogelj. Prva se nikakor ni znašla na skakalnici v Falunu in je bila nerazpoložena tudi v nedeljo, medtem ko je Rogljeva v zadnjem skoku pokazala, zakaj je četrta najboljša v svetovnem pokalu.

Pri fantih je na veliko veselje dobro odskakal Peter Prevc, ki se je dan prej lovil in končal prvo posamično preizkušnjo na šele 13. mestu. Zato pa je imel razlog za zadovoljstvo po nedelji, saj je prikazal dva odlična nastopa, s katerima bi na posamični tekmi ogrožal bronasto medaljo, medtem ko sta bila Rune Velta in Severin Freund tudi tokrat suverena, le da se je na ekipni tekmi velikega zlata veselil Nemec.

Naš četrti predstavnik Nejc Dežman je bil nekako polovično uspešen, kar je na koncu zadostovalo za peto mesto, zaostanek za bronastimi Japonci pa je znašal 19,9 točke.

"Prevc zadovoljen z dvigom ravni"

"Ekipne tekme so nekaj posebnega. Vsi, ki so bili danes pred nami, so imeli po dve skakalki med top 10, česar mi nismo imeli in glede na to smo se dobro borili. Sploh pa sem zadovoljen sam s sabo, saj sem od sobote močno dvignil raven," je po opravljenem delu povedal naš najboljši skakalec.

Na zadnjem prvenstvu v Val di Fiemmeju pred dvema letoma je bila Slovenija šele osma, tokrat pa je končala tekmovanje na petem mestu. Odzivi v slovenskem taboru so bili po tem dosežku različni. "Nismo zadovoljni. Pričakovali smo boljše skoke, z boljšimi skoki pa bi bil tudi končni izid boljši.

Od deklet sem videl en dober skok. To je bil skok Špele. Maja se na tej skakalnici ni znašla. Radi bi naredili več, a nam ni uspelo," je bil nezadovoljen trener ženske reprezentance Stane Baloh.

"To je ta trenutek naša realnost. Če pogledamo rezultate čez celotno sezono, je to to. Peter je res delal precej boljše skoke, Nejc en skok in to nam je prineslo peto mesto," pa so bile besede trenerja moškega dela reprezentance Gorana Janusa, ki bo skupaj s svojimi izbranci misli usmeril na veliko napravo, dekleta pa bodo odpotovala v domovino, saj se je za njih nastop na svetovnem prvenstvu končal.

Ne spreglejte