Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2008,
15.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 9. 2008, 15.15

8 let

Za deskarji odlične priprave, kmalu zares ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za slovensko reprezentanco v deskanju na snegu, ki v zadnjih letih beleži izvrstne rezultate, se pripravljalni del na novo sezono svetovnega pokala počasi končuje.

Prva tekma svetovne pokala 2008/09 slovenske deskarje čaka že čez 12 dni, ko se bodo s konkurenco pomerili v nizozemski dvorani v Landgraafu. Prva tekma bo paralelni slalom.

Slovenci imajo po novem novega trenerja, nekdanjega odličnega švicarskega tekmovalca Gillesa Jacqueta, tudi svetovnega prvaka. Zato je razumljivo, da so glavni del priprav na novo sezono opravili v njegovi domovini. Na ledeniku Zermatt so opravili dva 14-dnevna treninga, na katerih so imeli odlične pogoje, zato komaj čakajo, da domnevno dobro pripravljenost pokažejo tudi na tekmi.

"S pripravami sem zelo zadovoljen. Na Zermattu smo imeli fenomenalne pogoje, v iskanju teh pa nam za razliko od lani, ko smo bili v Čilu, ni bilo potrebno iti posebno daleč. V drugem nizu treningov smo sicer imeli nekaj težav z vremenom, štiri dni je bil ledenik zaprt, toda takrat smo se posvetili drugim rečem. Menim, da je Gilles Jacquet v našo ekipo prinesel ogromno izkušenj in znanja ter izredno profesionalni pristop, zato sem prepričan, da bo ta naveza prej ali slej prinesla rezultate," je po vadbi dobro razpoložen v zadnjih letih najboljši slovenski deskar Rok Flander, svetovni prvak v veleslalomu, ki je trenutno tudi bolj zadovoljen s formo v veleslalomu kot v slalomu: "V veleslalomu so dobre vožnje moja stalnost, medtem ko mi v slalomu kakšna vožnja uspe, kakšna pa se mi povsem ponesreči. V slalomu potrebujem nekaj več stalnosti."

Zanimivo je, da je bila na Zermattu sočasno tudi hrvaška reprezentanca v alpskem smučanju na čelu z Ivico Kostelićem. Tako je bilo veliko možnosti za druženje, predvsem pa so bili med njimi stalni nogometni dvoboji.

"Da ne bom pristranski, bom rekel, da so bile moči precej izenačene, je pa dejstvo, da si v hrvaški ekipi služi kruh kar nekaj Slovencev, med drugim tudi bivši smučar Peter Pen," je dvoboje komentiral Flander, ki še naprej ni zadovoljen s stanjem na Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

"Kot večino zimskih športnikov v tej državi, tudi nas močno pestijo težave zaradi katastrofalnega finančnega stanja na Smučarski zvezi Slovenije. Trenutno smo fantje v ekipi predvsem zaradi profesionalnega dela našega novega trenerja sicer izredno motivirani, toda stanje se mora izboljšati. V zadnjem času je bilo izrečenih veliko obljub. Resnično upam, da bodo pristojni ljudje obljube držali in tako omogočili dostojno branjenje naslova svetovnega prvaka na prvenstvu, ki nas čaka v letošnji sezoni," je povedal Flander.

Slovenci bodo priprave na prvo tekmo svetovnega pokala nadaljevali v belgijskem Peeru, kjer imajo prav tako dvorano za snežne športe in so razmere podobne kot v Landgraafu.

Ne spreglejte