Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 7. 2014,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Ana Drev Maruša Ferk Katarina Lavtar Ana Bucik

Torek, 29. 7. 2014, 10.24

8 let

Vreme ne nagaja le nam, ampak tudi slovenskim smučarkam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Petčlanska ekipa smučark je opravila snežne priprave na ledeniku Mölltal v Avstriji, dve dekleti pa sta v nedeljo prišli iz Stelvia v Italiji.

Kondicijske priprave, ki so se začele že na sredini maja, so se tako nadaljevale s prostim smučanjem, ki ga bodo v prihodnjih tednih nadgradili s treningi po evropskih terenih in v Argentini. V Južno Ameriko se bodo čez teden dni odpravile smučarke, ki so trenirale v Avstriji.

Rasto Ažnoh, glavni trener ženskih ekip, je o treningu deklet na Mölltalu najprej dejal: "Vremenske razmere so bile zelo težke, ampak uspelo nam je opraviti s tremi dnevi dobrega smučanja, tako da smo naredili veliko kilometrov vožnje na prostem, kar je bil načrt za to obdobje. Z dekleti sem zelo zadovoljen, predvsem s pristopom oziroma motivacijo v teh težkih razmerah, tako da lahko rečem, da smo zadovoljni končali ta trening."

O pripravah na Stelviu je rekel: "Ekipa je v Italiji zaradi slabih razmer predčasno končala trening. Tina Robnik in Saša Brezovnik sta se tako v spremstvu trenerjev v nedeljo vrnili domov. Zdaj moramo narediti nov načrt dela, saj moram izgubljene ure treninga nadoknaditi." Ažnoh se je dotaknil še prihajajočih dni: "Vsa dekleta se bodo v četrtek zbrala pri kondicijskem trenerju in opravila še en trening. Med njimi bo tudi Vanja Brodnik, ki bo kmalu pozdravila poškodbo. Upam, da jo bomo čim prej vključili v vse treninge, a šele takrat, ko bo pripravljena na vse obremenitve."

Glavni trener je nato spregovoril še o bližnjih pripravah na južni polobli, kamor bodo odpotovale Ilka Štuhec, Ana Drev, Maruša Ferk, Katarina Lavtar in Ana Bucik: "Odhod v Argentino je predviden 5. avgusta. V načrtu je trening vseh disciplin, poudarek pa bo na tehničnih disciplinah oziroma veleslalomu. Ta je prioriteta, ker so dekleta, ki so nastopala v hitrih disciplinah, največ izgubljala na tehničnih delih prog. Ilka in Maruša kot specialistki za hitre discipline imata še ogromno rezerve v veleslalomu. Smukaških kilometrov imata iz preteklih sezon v nogah dovolj."

Ne spreglejte