Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 1. 2013,
8.05

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nejc Kuhar turno smučanje

Torek, 15. 1. 2013, 8.05

8 let, 3 mesece

VIDEO: Kuhar na prvih tekmah svetovnega pokala 12. in 18.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec preteklega tedna se je s tekmama v dolini Valle Aurina začel svetovni pokal v tekmovalnem turnem smučanju. Slovenec Nejc Kuhar je osvojil 12. mesto v verticalu in 18. na klasični preizkušnji.

Prva je bila na sporedu tekma v vzponu (vertical), trasa pa je bila za to disciplino relativno položna. V slabih petih kilometrih so tekmovalci morali premagati 640 višinske razlike, to pa je najhitreje uspelo Španec Kilianu Jornetu. Naš predstavnik Nejc Kuhar zasedel 12. mesto med 45 tekmovalci. Naslednji dan je bila na sporedu še klasična preizkušnja s štirimi vzponi in spusti. V 14 kilometrih so tekmovalci premagali tudi 1635 višinskih metrov. V tej disciplini je zmaga odšla v Francijo, saj je bil najhitrejši Matheo Jacquemoud, ki je progo premagal v eni uri, 42 minutah in 30 sekundah. Kuhar je zaostal slabih devet minut in končal na 18. mestu.

Kuhar: Imam nekoliko višje cilje

"Glavna ugotovitev prve postaje svetovnega pokala je, da se je nivo in kvaliteta vseh tekmovalcev nenormalno dvignila. S svojo formo in nastopom sem sicer zadovoljen, ker mislim, da sem odtekmoval po trenutnih najboljših zmožnostih. Še v prejšnjem letu bi to pomenilo tudi dve vrhunski uvrstitvi, tokrat pa sem se moral zadovoljiti z 12. in 18. mestom.. Vsi tuji poznavalci so mi sicer izrekali čestitke in bili mnenja, da moram biti s tem zadovoljen, vendar sem sam glede športa perfekcionist in imam cilje letos postavljene nekoliko višje. Časa do svetovnega prvenstva je še en mesec in v tem času bo potrebno nivo še malo dvigniti," je vtise po prvih tekmah svetovnega pokala strnil najuspešnejši slovenski turni smučar.

Slovenija je imela svojo predstavnico tudi med dekleti, Špela Zupan pa je tekmi končala na 17. in 13. mestu.

Ne spreglejte