Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2015,
14.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak SP v biatlonu

Sobota, 7. 3. 2015, 14.00

4 leta, 2 meseca

Veter nagajal Slovencem: Jakov Fak ni ubranil brona iz Novega Mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Norvežan Johannes Thingnes Boe je zmagovalec šprinta na biatlonskem SP v Kontiolahtiju. Drugi je bil Kanadčan Nathan Smith, tretji pa brat zmagovalca Tarjei Boe. Jakov Fak je zasedel 14. mesto.

Slovenija je imela na tekmi štiri predstavnike, Klemen Bauer in Jakov Fak sta startala v prvi skupini s številkama 15 in 17, Rok Tršan in Janez Marič pa sta nastopila kot 98. oziroma 102.

Naša najboljša biatlonca na strelišču nista pokazala vsega znanja. Bauer je najprej pustil nepokriti dve tarči, medtem ko je Fak pustil nepokrito eno in s tem še ostal v igri za uvrstitev na najvišja mesta. Žal pa sta naša tekmovalca, tako kot mnogo drugih favoritov za najvišja mesta, v streljanju v stoje zgrešila kar nekaj tarč. Klemen je bil nenatančen trikrat, Fak pa dvakrat, kar je pomenil zdrs po lestvici navzdol. Ob zelo solidnem teku – Fak je bil osmi, Bauer pa deseti najhitrejši – sta na koncu zasedla 14. oziroma 47. mesto.

Tršan in Marič sta s strelskimi nastopi začela izjemno, saj sta bila v leže 100-odstotna in tako pred odhodom v drugi krog zasedala 35. in 29. mesto. Tudi na drugi postaji sta imela identičen strelski izkupiček, ki pa ni bil takšen, kot sta ga pričakovala, saj sta morala oba v kar štiri kazenske kroge. Janez je na koncu zasedel 66. mesto, Rok pa 71.

Do naslova sprinterskega svetovnega prvaka je prišel Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je zgrešil en strel v stoje, z istim strelskim izkupičkom in z 12. sekundami zaostanka pa je presenetil srebrni Nathan Smith iz Kanade. Do brona je prišel zmagovalčev brat Tarjei Boe, ki je pokril vseh deset tarč, a v cilj prišel z zaostankom 25.3 sekunde. Jakov bo na jutrišnji zasledovalni tekmi nastopil 55 sekund za J. T. Boejom, Bauer pa 2 minuti in sekundo kasneje.

Ne spreglejte