Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 11. 2021,
9.54

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Andreja Slokar Meta Hrovat Ana Bucik Tina Robnik Neja Dvornik Petra Vlhova Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Killington alpsko smučanje

Sobota, 27. 11. 2021, 9.54

2 leti, 4 mesece

Alpsko smučanje, Killington

Vrnitev čez lužo za nov slovenski uspeh?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Andreja Slokar | Andreja Slokar je trenutno tretja najboljša smučarka sezone. | Foto Guliverimage

Andreja Slokar je trenutno tretja najboljša smučarka sezone.

Foto: Guliverimage

Po preteklem koncu tedna v Leviju, ki ga s slovenskega zornega kota lahko označimo za uspešnega, so se alpske smučarke preselile čez lužo. Natančneje v Killington, kjer bo danes najprej na sporedu veleslalom, v nedeljo pa še slalom.

Ta konec tedna bo ženska karavana alpskega smučanja znova v znamenju tehničnih disciplin. V Vermontu bo na sporedu drugi veleslalom v tej sezoni, v nedeljo pa bomo spremljali že tretji slalom v novem poglavju. Slovenija je v ZDA odpotovala v polni zasedbi za tehnične discipline. Meti Hrovat, Ani Bucik, Neji Dvornik in Andreji Slokar se je po slalomskem koncu tedna v Leviju znova pridružila tudi Tina Robnik, ki nastopa le v veleslalomih.

Ana Bucik je v nedeljo osvojila sedmo mesto. | Foto: AP / Guliverimage Ana Bucik je v nedeljo osvojila sedmo mesto. Foto: AP / Guliverimage

Slovenke so na prvih tekmah sezone pokazale odlično pripravljenost. Andreja Slokar se je čez lužo podala kot tretja smučarka svetovnega pokala. S 184 točkami zaostaja le za Slovakinjo Petro Vlhovo in Američanko Mikaelo Shiffrin. Zmagovalki edine paralelne tekme v tej sezoni svetovnega pokala dobro sledijo tudi preostale slovenske smučarke. Na uvodnem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom se je v slovenski izbrani vrsti najbolj izkazala Meta Hrovat s šestim mestom. Pretekli teden pa je v Leviju v slalomu odlično formo poleg Slokarjeve pokazala tudi Bucikova.

Slokarjeva je bila tik po stopničkami na četrtem mestu na prvem slalomu, na drugem je bila 15. Bucikova se je izkazala z 11. in sedmim mestom, tudi Dvornikova je bila z visoko startno številko obakrat v točkah s 16. in 19. mestom. Črn slalomski niz pa je v nedeljo na Laponskem prekinila Hrovatova, ki se je po 11 mesecih s 17. mestom znova uvrstila med slalomsko najboljšo trideseterico.

Petra Vlhova je dobila obe tekmi v Leviju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Petra Vlhova je dobila obe tekmi v Leviju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bo vrnitev postregla s spremembo na vrhu?

Tudi v Killingtonu sta glavni favoritki za zmago Slovakinja Petra Vlhova in Američanka Mikaela Shiffrin, ki sta bili prva in druga tudi v Leviju. Svojo računico ima tudi Nemka Lena Dürr, ki je bila prejšnji teden dvakrat tretja. Vlhova je postala rekorderka po številu zmag v Leviju, saj je na Finskem slavila že petkrat.

Alpske smučarje in smučarji so se tako po enoletnem premoru vendarle vrnili v Ameriko. Lani so bile namreč vse tekme čez lužo zaradi epidemije koronavirusa in omejitev odpovedane. Letos si bodo v Killingtonu tekmi lahko ogledali tudi navijači, a bo lahko zapolnjena le polovica kapacitet. V letih pred koronavirusom se je v Vermontu zbralo okoli 15 do 20 tisoč ljudi, letos tako pričakujejo nekje polovico manj gostov, ki bodo morali obvezno pokazati tudi negativen test na koronavirus ali potrdilo o opravljenem cepljenju.

Prva vožnja današnjega veleslaloma bo na sporedu ob 16. uri po slovenskem času, nedeljski slalom pa se bo začel ob 15.45.

Preberite še:

Andreja Slokar Levi
Sportal Slokarjeva: Ne bom delala drame, počutim se bolj suvereno #video
Lake Louise
Sportal Odpovedan četrtkov trening smuka
Lake Louise sneg
Sportal Zaradi obilice snega prvi smuk v Kanadi odpovedan
Ne spreglejte