Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 11. 2021,
17.54

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Nejc Naraločnik Miha Hrobat Martin Čater Boštjan Kline smuk

Petek, 26. 11. 2021, 17.54

2 leti, 5 mesecev

Lake Louise, smuk (M)

Zaradi obilice snega prvi smuk v Kanadi odpovedan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Lake Louise sneg | Sneženje in sneg na progi sta razlog za odpoved petkovega smuka. | Foto Guliver Image

Sneženje in sneg na progi sta razlog za odpoved petkovega smuka.

Foto: Guliver Image

Ker v kanadskem Skalnem gorovju sneži že od četrtka zvečer, so bili organizatorju prisiljeni odpovedati petkov smuk. Slovenci smo ga že težko čakali, saj je bil Boštjan Kline drugi na zadnjem treningu.

Lake Louise sneg | Foto: Reuters Foto: Reuters Petkov smuk bi s štartno številko 1 moral odpreti Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je bil najhitrejši na drugem preizkusu proge. Slovenske nastope bi s štartno številko 14 odprl Martin Čater, Boštjan Kline bi se na progo podal kot 24., Miha Hrobat pa 56. A v Lake Louisu je začelo v četrtek zvečer snežiti in zjutraj je bilo na progi veliko novega snega. Sicer so ga začenjali odstranjevati, a sneženje ni prenehalo. Najprej so prestavili štart nižje po progi (na štart superveleslaloma), dve uri pred predvidenim začetkom tekme pa je bila le-ta odpovedana. "Zaradi novozapadlega snega, trenutnega sneženja in vremenske napovedi moramo smuk odpovedati," je v obvestilu za ekipe zapisala žirija tekmovanja. "Snega je preveč tako na progi kot ob njej. Veliko je tudi snežnih nanosov. Najprej moramo očistiti progo. Danes poštena tekma ne bi bila mogoča," je v izjavi za avstrijsko televizijo povedal direktor dirk Markus Waldner.

Boštjan Kline na treningu v Lake Louisu | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Boštjan Kline na treningu v Lake Louisu Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Smukači so v Kanadi v preteklih dneh opravili dva uradna treninga smuka. Za optimizem v slovenskem taboru je poskrbel Kline, ki je na drugem treningu dosegel drugi čas in dvignil slovenske apetite. S časom 1:45,10 je za 42 stotink sekunde zaostal zgolj za Norvežanom Kildejem. Preostali Slovenci so bili na treningu zadržani. Čater je dosegel 31. čas treninga, Hrobat je bil 40., Nejc Naraločnik pa 64.

Za soboto je bil na isti progi predviden še en smuk, za nedeljo pa superveleslalom. Prva ženska smuka v novi sezoni sta na sporedu tretjega in četrtega decembra, superveleslalom pa petega decembra.

Lake Louise
Sportal Odpovedan četrtkov trening smuka
Ne spreglejte