SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V prihodnji sezoni kar dve turneji štirih skakalnic

0

termometer

Norveška je dobila zeleno luč za organizacijo svoje različice turneje štirih skakalnic. Osrednja bo razumljivo še vedno novoletna, ki jo gostijo nemški in avstrijski skakalnici.

Na Norveškem so se zagreli za idejo, da bi imeli tudi oni svojo turnejo štirih skakalnic, ki bi se začela v Oslu, nadaljevala v Trondheimu in Lillehammerju, zadnja postojanka pa bila letalnica v Vikersundu. V devetih dneh bi skakalci nastopili na šestih tekmah.

Vse kaže, da bo ta ideja letos poleti na kongresu Mednarodne smučarske organizacije (FIS) dobila zeleno luč, pobudnik pa naj bi bil celo direktor skokov v svetovnem pokalu Walter Hofer.

Po prestižni novoletni turneji, ki je luč sveta ugledala leta 1950 in jo gostijo Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen (nemški skakalnici), Innsbruck in Bischofshofen (avstrijski skakalnici), bi tako dobila prostor pod skakalnim soncem še norveška.

Tekme na štirih skakalnicah bi bile marca, z uvedbo tovrstne turneje pa bi še povečali priljubljenost skokov v tej skandinavski državi, kjer vlada zanimanje za ta šport.

"Mislim, da bi imela uvedba turneje pozitiven predznak. Dober teden bi se navdušenje stopnjevalo, s tem pa ne bi pridobili le norveški skoki, ampak skoki po vsem svetu. To bi prav tako pomenilo, da bi Vikersund vsako leto dobil prostor v koledarju," je dejal avstrijski trener na čelu norveške reprezentance Alexander Stöckl.

Organizatorji v Trondheimu bodo poleti v Mehiki na kongresu na trnih tudi zaradi nordijskega svetovnega prvenstva za leto 2021, za katerega se potegujeta še Oberstdorf (Nemčija) in tretjič zapored naša Planica.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin