SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V prestolnici slavili tudi biatlonske uspehe (video)

3

termometer

Slovenska biatlonska reprezentanca, na čelu s svetovnim prvakom Jakovom Fakom in člani srebrne mešane štafete, je na Kongresnem trgu dobila, kar si zasluži.

Nekaj sto ljubiteljev biatlona se je namreč poklonilo in z navdušenjem pozdravilo junakinji in junake svetovnega prvenstva v Ruhpoldingu, ki bo ostal za večno zapisan v zgodovino slovenskega biatlona. Z Bavarske je slovenska reprezentanca prinesla dve odličji, poleg Fakovega zlata iz posamične preizkušnje še komplet srebrnih, ki so jih danes v središču prestolnice ponosno razkazovali Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in seveda, že omenjeni Jakov Fak.

Danes so imeli biatlonke in biatlonci, pa tudi strokovno vodstvo reprezentance in podporna ekipa, sprejem pri predsedniku republike Danilu Türku, nato pa so jim na Kongresnem trgu čestitali še minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, ljubljanski podžupan Aleš Čerin in direktorica Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad. A bolj kot ti, so bili vendarle pomembni navijači, tako starješi, ki takšnih veselih dogodkov ne pomnijo, kot tisti mlajši, ki bodo to generacijo biatlonk in biatloncev vzeli za vzor. Na slavje je iz Fakovega rodnega Mrkopalja pripotovala tudi lepa delegacija njegovih hrvaških navijačev in seveda tudi ponosna starša svetovnega prvaka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin