Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 1. 2015,
13.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Filip Flisar smučarski kros svetovno prvenstvo

Nedelja, 25. 1. 2015, 13.48

8 let

V Kreischbergu slovenska himna za Filipa Flisarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu v krosu osvojil zlato odličje.

V velikem finalu se je Flisar boril s Švedom Victorjem Öhlingom Norbergom, Francozom Jeanom Fredericom Chapuisem in Nemcem Paulom Eckertom.

Naš tekmovalec je večino proge presmučal na tretjem mestu, nepopustljivost in borbenost pa mu je na koncu prinesla želen rezultat. V zadnji ravnini pred ciljem sta Šved in Nemec naredila napaki, kar pa je izkoristil Filip Flisar, prišel v vodstvo in do zlatega odličja. Srebra se je veselil Chapuis, brona pa Öhling Norberg.

Brkati 27-letni Mariborčan je osvojil svojo prvo medaljo na svetovnih prvenstvih. To je še četrta slovenska kolajna na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu ter prva zlata, potem ko so na stopničke stopili deskarji Tim-Kevin Ravnjak, Rok Marguč in Žan Košir.

Košir in Marguč sta kolajni osvojila v deskarskih paralelnih disciplinah, boji so se odvijali v bližnjem Lachtalu. Košir je osvojil srebrno kolajno v paralelnem veleslalomu, Marguč je bil bronast v paralelnem slalomu, že pred njim pa je Ravnjak osvojil bronasto medaljo v snežnem kanalu.

V sobotnih kvalifikacijah je bil najboljši slovenski smučar prostega sloga šesti, danes pa je najprej zmagal v svoji skupini osmine finala, prav tako v četrtfinalu, v polfinalu pa je v svoji skupini zasedel drugo mesto.

V osmini finala se je na kilometrski progi Tatanka pomeril s Kanadčanom Del Boscojem ter Švedoma Andressonom in Forslundom. Po bližnjem srečanju tekmovalcev v boju za prostor na začetku proge, sta na pravi poti ostala Flisar in Forslund. Slednji je večino časa vodil, naš smučar pa ga je prehitel v zadnjih metrih.

V četrtfinalu se je Filip srečal še z Kanadčanom Lemanom in Francozom Bastienom Midolom. Po prvem zavoju je bil na tretjem mestu, za tem pa je skozi celotno progo dihal za ovratnik Lemana in Forslunda. Tako kot v prejšnji vožnji je napadel v zadnjem zavoju in si preko ciljnega skoka zagotovil prvo mesto, Kanadčan pa je bil drugi.

Flisarju in Lemanu sta se v polfinalu pridružila še Francoza Chapuis in Devouassoux. Tudi ta vožnja je bila napeta da zadnjega centimetra, tekmovalci pa so bili po mnogih kontaktih cel čas na robu odstopa. Flisar se je rešil iz nekaj težav, na koncu pa si je priboril drugo mesto za Chapuisem.

Drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc je v kvalifikacijah zasedel 39. mesto in ni napredoval v finalni del. V ženski konkurenci so si odličja razdelile Avstrijka Andrea Limbacher, Francozinja Ophelie David in Švicarka Fanny Smith.

Ne spreglejte